Les notes de tall dels cicles d’FP pugen per la gran demanda

Els principals motius tenen a veure amb els coneixements específics que s'adquireixen i que l’accés no depén exclusivament de la PAU

Alumna i professor en un cicle de Formació Professional / À Punt NTC

L'opció d'estudiar un cicle superior de formació professional després del batxillerat i accedir a una titulació universitària de la mateixa branca acadèmica és una alternativa que guanya pes per a l'alumnat. Els principals motius tenen a veure amb els coneixements específics que s'adquireixen en el cicle, una oferta de pràctiques formatives que arriba abans i el fet de no dependre exclusivament de la nota que ix de les proves d’accés a la universitat. “L’alumnat que acaba els cicles formatius acaba en la universitat. Sovint hi arriben amb uns coneixements superiors que tenen quan acaben el batxillerat”, explica el cap d’estudis del Centre de Formació Professional de Mislata, Joaquín Escriche. 

La demanda d'alumnat és tan alta en determinats graus superiors com els de sanitat, informàtica o química, que les notes de tall es disparen per damunt del 8, tot i que varien en funció del tipus d'accés. “La meua intenció era estudiar Laboratori Clínic, però degut a l’alta demanda, vaig fer el cicle de Dietètica. I des d’ahí ja vaig estudiar el grau que volia”, assegura Mireia Martínez, estudiant del grau superior de Laboratori Clínic. 

A l'Institut Peset Aleixandre de Paterna, l'únic de tota la província de València on s'ofereix l'FP en Fabricació de Productes Farmacèutics, Biotecnològics i Afins, la nota per a entrar a una de les díhuit places disponibles supera el 9 sobre 10. Per això els centres també demanen que s'estudie tindre més espai per a poder ampliar l'oferta. “L’alta demanda també l’associem a l’alta ocupabilitat que tenen els cicles”, apunta el cap d’estudis de l’IES Peset Aleixandre de Paterna, Manuel Pons. 

En els últims anys, l'opció d'estudiar un cicle de formació professional amb un alt nivell d'ocupabilitat ha crescut entre els joves. I des dels centres, recorden que en moltes ocasions cal esperar fins a setembre per a esgotar les possibilitats d'obtindre plaça.

També et pot interessar

stats