Les noves tecnologies impulsen els vins valencians arreu del món

Els xicotets cellers busquen que les tradicions es barregen amb la modernitat

Les noves tecnologies impulsen els vins valencians arreu del món / À Punt NTC

Els vins espanyols, i especialment els valencians, estan sorprenent en els mercats internacionals gràcies a les noves tecnologies, un nou concepte i especialistes millor preparats.

Vista aquesta nova tendència de buscar les tradicions que es barregen amb la modernitat, un equip d’À Punt ha anat a buscar una d’aquestes empreses familiars, un celler de garatge xicotet amb una producció de 4.000 botelles.

És el cas de Fil·loxera & Cia, a Fontanars dels Alforins (Vall d'Albaida). Es tracta d’un celler on es treballa amb la tecnologia i coneixements del segle XXI, però que mira els avantpassats, ja que treballa varietats antigues i amb un procés de producció tradicional. Aquesta setmana han premsat els últims xanglots de la varietat tardana Arco, recuperada fa 9 anys. 

Enguany s'han fet 70 barriques en què fermenten el raïm per a eliminar el sucre i macerar la pell amb el most. La premsa es carrega com es feia abans, amb poals. Quan la maquinària es posa en marxa, el vi es filtra en una safata i es passa a un depòsit mitjançant les mànegues fins que els granets queden esclafats però sense trencar-se. 

Després, només falta retirar el solatge caixonet a caixonet, que s'aprofitarà per a fer un compostatge per a adobar els bancals. En cinc dies es passarà a les barriques de roure i després de 10 mesos en fusta, s'embotellarà i en 8 mesos més eixirà al mercat. 

En un any i mig el vi d’aquest celler es podrà trobar ja a les botigues d’Espanya, i fins i tot arribarà a Austràlia, els Estats Units, Suïssa o Itàlia.

També et pot interessar

stats