Djokovic abandona Austràlia després de ser deportat

El tenista ha perdut en un tribunal australià el recurs contra la decisió del govern de revocar per segona vegada el seu visat

Djokovic abandona Austràlia després d'11 dies de polèmica / À Punt NTC

El tenista serbi Novak Djokovic ha abandonat aquest diumenge Austràlia, amb un vol cap a Dubai, després d'haver perdut en un tribunal australià el recurs contra la decisió del govern de revocar per segona vegada el seu visat, la qual cosa li impedeix defensar el seu títol en l'Open d'Austràlia.

Han pres la decisió de manera unànime els tres jutges del Tribunal Federal, que han abordat hui en una vista virtual el recurs presentat per la defensa de Djokovic, que va ser reclòs dissabte en un hotel de Melbourne.

Segons la llei, Djokovic s'enfronta a més a una prohibició de tornar al país durant tres anys, excepte en certes excepcions, que poden incloure "circumstàncies imperioses que afecten els interessos d'Austràlia".

El ministre d'Immigració, Alex Hawke, va cancel·lar divendres de manera especial el visat del serbi per motius sanitaris i del manteniment de l'orde, basant-se en el fet que si li hagueren permés quedar-se al país, el rebuig de les persones contràries a la vacuna contra la covid-19 podria avivar-se.

Respecte a la cancel·lació definitiva del seu visat, Djokovic ha declarat estar "profundament decebut" i ha admés mitjançant un comunicat que, a causa de la decisió, "no podrà participar" en el torneig. El serbi ha demanat en el seu escrit un temps per a "descansar i recuperar-se" abans de fer nous comentaris i ha assenyalat que "respecta" la decisió de la justícia australiana, i que pensa "cooperar" amb les autoritats. Desafortunadament, durant les últimes setmanes el focus d'interés he sigut jo i espere que ara ens puguem centrar en l'esport i el torneig que estime", ha declarat Djokovic, que ha desitjat sort als participants i ha agraït el suport a la seua família i seguidors.

Comunicat de Novak Djokovic després de rebre la decisió del tribunal australià
Comunicat de Novak Djokovic després de rebre la decisió del tribunal australià / Novak Djokovic

El tenista tenia previst debutar aquest dilluns en la pista central Rod Laver Arena, escenari on ha guanyat l'Open en nou ocasions, però després de la decisió judicial l'organització de l'esdeveniment haurà de substituir a l'actual tenista número u de l'ATP.

Aquest dimecres el serbi va confessar que va cometre un error en acudir a una entrevista el mes de desembre després de saber que estava contagiat, i es va saltar així la quarantena obligatòria per als infectats de covid. Djokovic també va assegurar haver acudit el dia anterior a un acte amb joves, però que en aquell moment encara no sabia els resultats de la PCR que s'havia fet hores abans.

Nadal, l'únic candidat als 21 Grand Slam

La deportació del Djokovic deixa Rafael Nadal com a únic candidat a Melbourne per a consagrar-se com el tenista amb més títols de la història, amb 21 Grand Slam. Ara tindrà l'oportunitat de superar la barrera dels vint grans, compartida amb Djokovic i Roger Federer, encara que arriba després de sis mesos d'inactivitat i haurà d'imposar-se als principals candidats al títol: el rus Daniïl Medvédev i l'alemany Alexander Zverev. El balear va assenyalar en la seua última roda de premsa que “lamenta profundament el que ha ocorregut”, però assegura que el serbi coneixia les regles.

Puig: “Djokovic no és el model”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que Djokovic "no és el model" i ha fet valdre que la societat valenciana ho ha tingut clar des de l'inici de la pandèmia. En un missatge a les xarxes, el cap del Consell també ha aprofitat per a agrair la "gran col·laboració" a les famílies i a la comunitat educativa en el procés de vacunació contra la covid-19.

També et pot interessar

stats