Una nova manifestació a València demana l'alto el foc a Palestina i mostra el dol per les víctimes de Campanar

S'emmarca dins de "la mobilització més gran de la història espanyola en favor del poble palestí", amb 104 municipis adherits

Manifestació de suport a Palestina, amb la pancarta de condolença per les víctimes de Campanar encapçalant la marxa
Manifestació de suport a Palestina, amb la pancarta de condolença per les víctimes de Campanar encapçalant la marxa / Europa Press

Una nova manifestació per Palestina ha exigit aquest diumenge a València l'alto el foc en la Franja de Gaza i el tall de totes les relacions amb l'"estat assassí" d'Israel, al mateix temps que ha mostrat les seues condolences per les deu víctimes mortals que s'ha cobrat l'incendi dels dos edificis de Campanar.

La marxa s'emmarca en la segona convocatòria estatal impulsada per la Xarxa Solidària contra l'Ocupació de Palestina (Rescop) per a exigir al govern espanyol "mesures concretes i eficaces contra el genocidi en la Franja de Gaza" i "l'ocupació, l'apartheid i el colonialisme" en Palestina.

La manifestació, que ha comptat amb el suport d'associacions com la Comunitat Palestina o l'associació Boicot, Desinversions i Sancions País València (BDS), ha partit al voltant de les 17:00 hores des de la facultat de Geografia i Història de la Universitat de València i ha continuat per l'avinguda Blasco Ibáñez. A més, altres catorze municipis valencians, com Alacant, Morella, Novelda o Vinaròs, s'han sumat a la convocatòria.

A València, la marxa ha estat encapçalada per una pancarta amb el missatge d'"En dol per les víctimes de l'incendi". Al darrere, hi havia una actuació amb quatre persones que vestien unes granotes blanques tacades de pintura roja amb missatges com "Cossos mutilats" o "Xiquets assassinats".

Salma, voluntària de la comunitat palestina de València, ha denunciat que "cada vegada hi ha més morts" per "la fam", ja que "no hi ha menjar ni aigua potable". "Hi ha violacions a les dones en la Franja de Gaza i l'exèrcit israelià humilia el poble palestí i no compleix amb els drets humans", ha denunciat.

"14.000 xiquets assassinats"

Per part seua, l'integrant de BDS País Valencià Jorge Ramos Tolosa, ha lamentat que "s'està vivint el pitjor genocidi i infanticidi de les últimes dècades perquè hi ha 14.000 xiquets assassinats". "Paradoxalment, és el genocidi millor documentat audiovisualment per les seues víctimes i pels seus botxins", ha censurat.

Ramos ha exigit que els estats "acaben amb les complicitats i col·laboracions que tenen amb Israel perquè es puga complir amb el Dret Internacional i els Principis Universals de Drets Humans".

"El govern espanyol ha de deixar de comprar i vendre armes a Israel", ha criticat, i ha afegit que "el mes de novembre de 2023, el 52 per cent de les exportacions d'armes a Israel de la Unió Europea les va fer Espanya", una acció que Ramos ha qualificat d'"extremadament greu".

104 pobles i ciutats de tot l'estat mobilitzades

D'altra banda, ha reivindicat que és "la mobilització més gran de la història espanyola en favor del poble palestí" perquè "el 20 de gener de 2024 havia sigut la manifestació més gran amb 91 localitats adherides, enfront de les d'aquest diumenge que han sigut 104".

"Aquesta és la segona manifestació en l'àmbit estatal celebrada a València i l'onzena gran mobilització des d'octubre, a més de les vigílies, actes, xarrades i assemblees celebrades", ha subratllat.

Ramos ha manifestat que és "fonamental tindre en compte que està sent una mobilització històrica a València i serà històrica per a acabar amb aquesta vergonya, una complicitat que s'estudiarà en els llibres".

"Seguirem i continuarem mobilitzant-nos fins que es complisca amb el dret internacional i els drets humans en Palestina que és l'única cosa que demanem", ha conclòs.

També et pot interessar

stats