La Nova de Campanar organitza una paella solidària per a les víctimes de l'incendi

"Les Falles s'han de celebrar, la vida ha de seguir, però sense oblidar el que ha passat", manifesta el president de la falla

Paella solidària amb les víctimes de l'incendi que ha preparat la Nova de Campanar
Paella solidària amb les víctimes de l'incendi que ha preparat la Nova de Campanar / À Punt NTC

La falla Rafael Alberti - Serra Calderona, més coneguda com La Nova de Campanar, ha organitzat aquest diumenge una paella solidària gegant, els beneficis de la qual aniran destinats a les víctimes de l'incendi que va tindre lloc el passat 22 de febrer en dos blocs d'edificis del barri del cap i casal d'on és la falla.

Paella solidària preparada per l'empresa Galbis Paellas Gigantes
Paella solidària preparada per l'empresa Galbis Paellas Gigantes / À Punt NTC

L'esdeveniment solidari ha començat a les 14 hores a l'encreuament de Rafael Alberti i Serra Calderona, enfront del Bioparc. L'empresa Gabis Paellas Gigantes, especialitzada en aquest tipus d'esdeveniments, ha sigut l'encarregada de preparar la paella gegant prevista per a mil persones.

"Des d'aquesta comissió volíem dedicar el primer cap de setmana de festa posterior a la Crida a les víctimes de l'incendi", declara Vicente Montañez, president de la falla La Nova de Campanar. "Volíem que el cap de setmana fora solidari, per a poder ajudar en aquests moments tan difícils a tot el veïnat que s'ha quedat sense res", afig.

A més, explica que el dissabte també van organitzar una jornada benèfica conjuntament amb el consolat del Marroc. "Va ser el primer intercanvi cultural en el món de les Falles", apunta. Al llarg del dia hi hagué diverses activitats relacionades amb el país magrebí, els beneficis de les quals també es destinaran a les víctimes de l'incendi de Campanar.

"Tot el que no siga cost, es destinarà a les víctimes d'aquest desgraciat incendi", continua Montañez. "Les Falles s'han de celebrar, la vida ha de seguir, però sense oblidar el que ha passat i, el més important, que no torne a succeir", conclou el president de la falla.

L'incendi, ocorregut a pocs metres de distància i fa més de dues setmanes, va calcinar per complet dos edificis annexos i va deixar deu víctimes mortals. La resta de víctimes, que van perdre la casa i que no tenien on quedar-se, van ser reallotjades per l'Ajuntament de València en uns edificis de propietat municipal al barri de Safranar. A més, la Generalitat va activar un paquet d'ajudes d'urgència per a les persones afectades.

També et pot interessar

stats