El nou vaixell d’Open Arms salpa cap al Mediterrani central

En el que va d'any, més de 1.000 persones han perdut la vida al Mediterrani intentant arribar a Europa

Imatge de l'Open Arms Uno salpant del Port de Barcelona
Imatge de l'Open Arms Uno en salpar del port de Barcelona / Open Arms

El nou vaixell d’Open Arms, l’Open Arms Uno, ha salpat del port de Barcelona rumb a les aigües internacionals del Mediterrani central, en la primera missió humanitària que fa.

Segons ha informat l'organització en un comunicat, el nou vaixell es trobarà amb el veler Astral, que ja ha posat fora de perill més de cent persones en els últims dies en una missió de vigilància i assistència.

A la mateixa zona, enguany més de mil persones han mort intentant arribar a Europa, segons les dades de l'Organització Internacional per a les Migracions (OIM), i només en l'últim mes han localitzat a la deriva més de 15.000 persones. "És la conseqüència de les polítiques migratòries establides per la Unió Europea, que prefereixen mirar cap a un altre costat i no actuar davant d'una tragèdia humana de proporcions enormes", ha declarat l'ONG.

"Les dues embarcacions d’Open Arms presents a la zona ens permetran complir amb el nostre compromís més essencial, que és protegir la vida de les persones en situació de vulnerabilitat i complir amb l'obligació de no deixar cap vida a la deriva, com estipula el dret marítim internacional i els convenis internacionals", ha afegit Open Arms.

Aquest nou vaixell té 66 metres d'eslora, un tonatge quatre vegades superior al del vell remolcador d’Open Arms i una coberta de 353 metres quadrats que es pot convertir en heliport en cas d'emergència per a les tasques d'evacuació.

A més, porta quatre llanxes de rescat que permetran acollir al voltant de 300 persones, un nombre que, en cas d'emergència, es podria ampliar al miler.

També et pot interessar

stats