Open Arms presenta a Borriana el seu nou vaixell per a rescats humanitaris

Amb 66 metres d'eslora, l'embarcació serà la més gran que opera al Mediterrani i té un hospital a bord

L'Open Arms Um al port de Borriana durant els treballs per a posar-lo a punt
L'Open Arms Uno al port de Borriana durant els treballs per a posar-lo a punt / Twitter: @openarms_fund

L'ONG Open Arms presentarà a Borriana (Plana Baixa) aquest dimecres el seu nou vaixell insígnia per a fer rescats humanitaris segons ha pogut saber À Punt NTC. L'organització no governamental ha revelat en un missatge de Twitter el nom de l'embarcació, Open Arms Uno, i acompanya la publicació amb una imatge. 

Amb 66 metres d'eslora, serà el més gran que operarà al Mediterrani i disposa, entre altres instal·lacions, d'un hospital a bord que té 30 llits. "Amb aquest nou vaixell arribarem més de pressa a les zones de rescat, protegirem la vida de més persones en dificultats al Mediterrani i serem més eficaços en la defensa dels drets humans dels més vulnerables", afirma Open Arms.

La nau ja operava en el mar del Nord, però ara es convertirà en el vaixell de referència de l'organització i està millor habilitada perquè les persones migrants rescatades puguen passar-hi setmanes a bord abans de desembarcar.

L'Open Arms Uno ha estat posant-se a punt durant els últims dies a les drassanes del port de Borriana i dimecres es presentarà oficialment. Té quatre llanxes de rescat a diferència del vaixell anterior, on només n'hi havia dues. A més, s'ha instal·lat una xicoteta àrea per a depositar els cossos de les persones que rescaten sense vida, ja que en l'altra embarcació havien de deixar-los en coberta tapats amb una lona. 

La nau ha costat 2,5 milions d'euros i darrere d'aquesta operació està Enrique Piñeyro, un actor argentí filantrop, fundador de l'ONG Solidaire, que ha invertit part de la seua fortuna personal en aquest projecte. 

També et pot interessar

stats