Serrat desitja que Open Arms "no tinga feina" perquè això voldria dir que el Mediterrani "no és un cementeri"

El nou vaixell de rescat d'Open Arms estarà llest en unes setmanes per a eixir a la mar i fer salvaments de fins a 300 persones

Joan Manuel Serrat ha visitat aquest dijous al nou vaixell de l'ONG Open Arms
Joan Manuel Serrat ha visitat aquest dijous al nou vaixell de l'ONG Open Arms / À Punt NTC

El nou vaixell de rescat que l'ONG Open Arms incorporarà en la seua flota, Open Arms Uno, estarà llest en unes setmanes per a eixir a la mar. Un vaixell que ha rebut la visita aquest dimecres al port de Borriana del cantant Joan Manel Serrat, per a mostrar el seu suport en l'ONG amb la qual col·labora des de fa anys.

Serrat ha posat l'accent en el fet que els últims anys "s'han multiplicat les ONG perquè els governs fan un cert desistiment de funcions i ho entreguen a les mans de la societat perquè resolguem el que ells no fan".

El popular cantant català ha destacat que aspira al fet que cap dels tres vaixells d'Open Arms "no tinguen faena" perquè això diria que el Mediterrani "no és el cementeri en què s'ha convertit" i que en els països del voltant com l'Iran, l'Iraq, Líbia o Egipte han desaparegut les guerres i el Mediterrani torna ser "una font de coneixement i un pont de cultures".

1.555 persones han mort enguany al Mediterrani

Enguany, el nombre de persones que han perdut la vida al Mediterrani intentant aconseguir arribar a Europa ha superat les 1.555, segons l'Organització Internacional per a les Migracions 

Per la seua banda, el fundador i director de l'ONG, Òscar Camps, ha indicat que, de moment, el nou vaixell conviurà amb l'antiga embarcació, encara que no poden tindre els dos vaixells operatius, per la qual cosa es prendrà una decisió sobre aquest tema. Segons ha dit, el nou vaixell "estarà molt més preparat per a fer salvaments en aigües internacionals".

"Està preparat per a rescatar 300 persones amb un nivell de confort espectacular", ha subratllat Òscar Camps, qui ha assenyalat que encara falten alguns equipaments del vaixell mentre continua el procés administratiu. "Supose que en unes setmanes deu estar llest per a eixir a la mar", ha afegit.

Més de 7.300 persones rescatades

L''Open Arms Uno s'hi incorpora per la necessitat de comptar amb un vaixell més gran en la flota. El remolcador Open Arms, en els seus més de cinquanta anys d'existència, ha navegat l'equivalent a més de dos voltes al món en missions humanitàries al Mediterrani central des de 2017, any en què es va aconseguir donar-li una segona vida en incorporar-ho a la flota humanitària. Aquest remolcador ha rescatat a més de 7.300 persones en la mar.

Característiques del vaixell

El nou vaixell té 66 metres d'eslora, 15 metres de manga, un tonatge més de quatre vegades superior al vell remolcador i una coberta de 353 metres quadrats en la qual pot aterrar un helicòpter en cas d'emergència i evacuació.

Portarà a bord 4 llanxes semirígides, també conegudes com RHIB, i permetrà acollir unes tres-centes persones. Un número que, en cas d'emergència i sense fer perillar les condicions del vaixell, podria ampliar-se. A més, compta amb 31 places per a tripulació i un hospital amb 26 llits.

També et pot interessar

stats