Nou municipis valencians s'uneixen al recurs de la Generalitat en defensa del transvasament Tajo-Segura

El PP acusa les localitats de fer prevaldre l'"interés polític en comptes del de la província" i titla de "paperot" el recurs del Consell

Infraestructura del transvasament Tajo-Segura
Infraestructura del transvasament Tajo-Segura / Europa Press

Un total de nou municipis de la província d’Alacant han aprovat secundar el recurs que recentment ha presentat la Generalitat davant del Tribunal Suprem contra aquells aspectes considerats "lesius" en el reial decret del govern espanyol que regula les noves disposicions que afecten el transvasament Tajo-Segura. En concret, s'han dirigit a l’alt tribunal Elx, Oriola, Guardamar del Segura, Dolores, Sant Fulgenci, Benferri, Rafal, Sant Miquel de les Salines i Los Montesinos. 

Així, els ajuntaments d'aquests municipis s'han dirigit a l'alt tribunal seguint el recurs que va presentar l'Advocacia de la Generalitat. Per tant, la seua reclamació jurídica s'acumula i se sumarà a la causa oberta en defensa del manteniment de l'aqüeducte Tajo-Segura.

En el recurs de la Generalitat se sol·licita al Tribunal Suprem que dictamine la suspensió cautelar dels cabals ecològics previstos a partir del 2026 per considerar que l'increment està "basat en una decisió arbitrària i sense fonaments tècnics". Així mateix, ha centrat el recurs en la necessitat d'establir un mecanisme corrector dels cabals ecològics i l'en la suspensió cautelar del pla del Tajo.

El secretari autonòmic d'Agricultura i Desenvolupament Rural, Roger Llanes, ha qualificat de "gran notícia" que les localitats s'hagen unit al recurs del Consell, perquè considera que, d'aquesta manera, "els principals municipis afectats per la conducció secunden l'acció de la Generalitat en defensa dels regants alacantins".

El PP critica que la decisió condemna el sud d’Alacant “a ser un secarral”

La decisió dels nou municipis alacantins ha provocat les crítiques de la secretària general del Partit Popular a la província d'Alacant, Ana Serna, qui ha lamentat en un comunicat que localitats afectades per la retallada del transvasament i governades pel PSOE "s'unisquen al recurs del Consell, que és perjudicial per a ells, per a Alacant i que condemna al sud de la província a ser un terreny sec".

En aquest sentit, ha criticat que "prevalga l'interés polític en comptes de l'interés per la província d'Alacant". "S'han sumat a un recurs judicial que és perjudicial per a la província i que permet continuar retallant l'aigua, que deixa 84,9 milions d'euros anuals en pèrdues i que destrueix milers de llocs de treball", ha criticat.

També et pot interessar

stats