El Sindicat Central de Regants acusa la ministra de Transició Ecològica de mentir sobre el transvasament Tajo-Segura

Els regants neguen taxativament haver pactat amb el departament de Teresa Ribera un augment dels cabals ecològics

Declaracions de la ministra Teresa Ribera en el diari 'La Verdad'
Declaracions de la ministra Teresa Ribera en el diari 'La Verdad' / À Punt NTC

Les declaracions de la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, en el diari La Verdad en què atribueix a perfils tècnics del seu departament la proposta de frenar l'impacte dels cabals ecològics han provocat la resposta irada del Sindicat de Regants. 

Enfront de les acusacions d'excés de testosterona de Teresa Ribera contra ells, el Sindicat de Regants contraataca i l'assenyala com a mentidera, l'acusa d'estar cegada per la ideologia i d'haver-se saltat l'opinió dels tècnics del seu mateix departament per un atac de visceralitat. Els regants neguen qualsevol pacte amb el Ministeri per a retallar l'aigua del transvasament Tajo-Segura i assenyalen directament com a responsable Ribera. Diuen que va imposar la seua voluntat en el Consell de l'Aigua, en contra de l'opinió dels seus tècnics del Ministeri i també contra el que s'havia pactat amb el govern valencià.

Segons els regants fou la ministra qui va prendre la decisió d'eliminar la disposició novena del text. Eixe paràgraf de consens per a depurar l'aigua en les grans ciutats, en referència implícita a Madrid, i en cap cas apujar els cabals ecològics.

També et pot interessar

stats