L'Ajuntament d'Oriola recorre al Tribunal Suprem les retallades del transvasament Tajo-Segura

El consistori considera la decisió “arbitrària” i que “no es fonamenta en criteris tècnics"

Infraestructura del transvasament Tajo-Segura / Europa Press
Infraestructura del transvasament Tajo-Segura / Europa Press

L'Ajuntament d'Oriola (Baix Segura) ha interposat davant el Tribunal Suprem un recurs contenciós administratiu contra el reial decret de revisió dels plans hidrològics de les demarcacions hidrogràfiques, que suposarà retallades en el transvasament Tajo-Segura, en considerar que no és “ajustat a dret”.

El recurs es dirigeix, en concret, contra la nova disposició addicional novena, que afecta el futur increment escalonat dels cabals ecològics que apareixen en el pla hidrològic del Tajo. El consistori considera la decisió “arbitrària” i que “no es fonamenta en criteris tècnics i afecta els cabals traspassables” del Tajo al Segura.

Segons l'informe jurídic elaborat per l’Ajuntament, “és indubtable” que el transvasament Tajo-Segura s'ha convertit en un element estratègic per a l'economia de les províncies d'Alacant, Múrcia i Almeria. “És vital per al manteniment de les dues principals fonts de recursos econòmics” de la zona, el turisme i “la cultura de regadiu”.

L'alcaldessa d'Oriola, Carolina Gracia, ha assenyalat en un comunicat que defendre el Tajo-Segura és una obligació i un dret per a “salvaguardar el present i el futur de milers de famílies i empreses”, i ha explicat que aquest recurs se suma al presentat per la Generalitat i els que puguen interposar altres administracions.

“Això no va de color polític, va d'interessos comuns, de posar la necessitat d'un recurs essencial com és l'aigua en el més alt de les nostres prioritats, i això requereix unitat i altura de mires”, ha assenyalat l'alcaldessa d'Oriola.

També et pot interessar

stats