L'alcaldessa d'Oriola destaca la importància del transvasament "per a la supervivència de moltes famílies del Baix Segura"

Carolina Gracia té l'esperança que el recurs de la Generalitat contra la retallada del Tajo-Segura "permeta que aquesta comarca veja garantits els recursos hídrics que necessitem"

L'alcaldessa d'Oriola, Carolina Gracia, aquest divendres / À Punt NTC

Dos dies després que el Tribunal Suprem haja admés a tràmit el recurs de la Generalitat contra el reial decret del Pla Hidrològic del Tajo, que retalla a la meitat el transvasament del Tajo-Segura, l'alcaldessa d'Oriola, Carolina Gracia (PSPV), ha manifestat la importància que té mantenir el cabal d'aigua del transvasament per a la ciutadania del Baix Segura, ja que és "fonamental per a l'agricultura i per a la supervivència de moltes famílies".

En una entrevista en Les notícies del matí, l'alcaldessa ha dit que estan "esperançats" que l'admissió a tràmit del recurs que ha interposat la Generalitat "faça que les mesures que es fixen en les conques siguen les que es necessiten per a poder permetre que el transvasament Tajo-Segura puga continuar funcionant i que la comarca del Baix Segura veja garantits els recursos hídrics que necessitem".

Carolina Gracia també fa balanç de la gestió municipal i el primer any com a alcaldessa, després de prosperar la moció de censura amb els vots del PSPV, Ciutadans i Canviem Oriola que va desallotjar de l'alcaldia a Emilio Bascuñana (PP). "Hem tret de l'actualitat política de la ciutat d'Oriola la bronca i el conflicte. I hem desbloquejat moltes qüestions", ha dit.

Segons ha explicat, després de vora dotze mesos "es nota una ciutat més activa i viva". Així, ha destacat que s'ha triplicat les rutes turístiques d'Oriola, s'han estabilitzat la plantilla de la Policia Local i s'ha ampliat en 32 persones la plantilla de neteja, ja que "hi havia moltes queixes sobre la neteja, sobretot en el litoral".

Hem tret de l'actualitat política de la ciutat d'Oriola la bronca i el conflicte. I hem desbloquejat moltes qüestions.

A més, ha ressaltat el començament de les obres del Palau de Rubalcaba o l'impuls al projecte de la ciutat esportiva "on tenim l'eina per a adquirir el sòl i que puga ser realitat en uns dos anys".

També et pot interessar

stats