El nou hospital General de Castelló tindrà més de 750 habitacions i 31 quiròfans

La Generalitat publicarà en uns dies l'anunci per a licitar el servei d'arquitectura i enginyeria per a la redacció del projecte i estima que el futur centre costarà vora 13,5 milions

El cap del Consell, amb el conseller de Sanitat i l'alcaldessa de Castelló, visiten el centre de salut Sequiol de Castelló de la Plana
El cap del Consell, amb el conseller de Sanitat i l'alcaldessa de Castelló, visiten el centre de salut Sequiol de Castelló de la Plana / Generalitat

Més de 30 quiròfans, més de 750 habitacions —unes 260 més que ara— i quasi 60 boxs en la Unitat de Cures Intensives (UCI). Són algunes de les xifres del nou hospital General Universitari de Castelló, per al qual la Generalitat publicarà en uns dies l'anunci per a la licitació del servei d'arquitectura i enginyeria per a la redacció dels projectes. S’estima que el futur centre costarà vora 13,5 milions d’euros.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha fet este anunci durant la visita al centre de salut Sequiol de Castelló de la Plana.

El nou hospital General Universitari ampliarà significativament les instal·lacions actuals. Fonts de la Generalitat han indicat que doblarà l'àrea quirúrgica, tindrà 31 quiròfans enfront dels 15 actuals. A més, el centre triplicarà les sales d'intervencionisme, en comptar amb un total de 26 en comparació a les 8 en funcionament i elevarà a 765 el nombre d'habitacions individuals, 261 més.

A més, multiplicarà per dos els boxs d'UCI, tindrà 58 llits enfront dels 26 disponibles i inclourà un centre específic per a lesions de Neurotraumatologia, juntament amb la unitat de Rehabilitació i comptarà amb noves àrees d'acolliment quirúrgic i de tècniques, així com una àrea específica de salut de la dona.

El cap del Consell ha destacat durant la seua visita a Castelló que, "lluny de maquetes, anuncis i fum”, la Generalitat ha posat en marxa el Pla Director, el Pla Funcional i ha adquirit els terrenys necessaris “perquè l'hospital siga una realitat posada en marxa en temps rècord”.

Carlos Mazón ha afegit que “a penes tres pastilles de sòl, l’expropiació urgent del qual estem posant en marxa”, tràmit que s'està fent de manera paral·lela amb la licitació del servei d'arquitectura i enginyeria, segons ha detallat.

El dotzé ambulatori triplica l'espai assistencial

El cap del Consell ha visitat el nou centre de salut Sequiol, que substitueix el consultori auxiliar Constitució i triplica la seua superfície assistencial. Amb una inversió total de 2.305.333 euros, es convertirà en el dotzé ambulatori de Castelló i donarà assistència a entre 8.000 i 10.000 pacients. L’obra es va recepcionar el 8 de maig i s'està dotant al centre de l'equipament necessari.

També et pot interessar

stats