L’Hospital La Fe construirà un nou edifici per a atendre pacients amb malalties infeccioses

El nou mòdul, encastat en l’edifici actual, actuarà com a unitat de referència per a la Comunitat Valenciana

Així serà l'edifici d'alt nivell d'aïllament projectat pel departament de salut València - La Fe
Així serà l'edifici d'alt nivell d'aïllament projectat pel departament de salut València - La Fe / GVA

L’Hospital Universitari i Politènic La Fe ha anunciat este dimarts la futura construcció d'un nou edifici en la cara sud, entre l’entrada d’Urgències i el Banc de Sang, per a allotjar una unitat d’aïllament d’alt nivell, que aspira a convertir-se en un referent per a tota la Comunitat Valenciana. La redacció del projecte i la direcció de l'obra s’ha licitat per més de 217.000 euros i, una vegada es dispose del projecte, es licitarà l’obra d’execució de l’edifici, segons ha assegurat la Conselleria de Sanitat, que ha afegit que la construcció no interferirà en l’activitat assistencial de l’hospital.

Este tipus d’unitats han de complir uns criteris acordats pel Consell Interterritorial i el Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, ja que "la funció és oferir una atenció de qualitat, adequada i eficient a pacients amb malalties infeccioses d’alt risc, per a garantir la màxima protecció als professionals i el mínim risc de transmissió a terceres persones", segons indica la Conselleria.

El gerent del departament de salut València - La Fe, José Luis Poveda, ha explicat que “es requereixen, a més d’especialització amb formació i entrenament continuats per part del personal sanitari, unes condicions estructurals específiques que garantisquen la seguretat i biocontenció del microorganisme responsable de la possible malaltia infecciosa d’alt risc”.

Poveda ha destacat que este tipus d’instal·lacions “són necessàries per a preservar la salut pública en un món tan globalitzat i complex com l’actual" que han d’estar ateses per personal mèdic i d’infermeria "tan altament capacitat com el de La Fe”.

El mòdul, aïllat estructuralment

La unitat projectada a l’Hospital La Fe serà un mòdul encastat en l’edifici actual, però aïllat estructuralment d’este. Tindrà dos altures, una superfície aproximada de 250 metres quadrats per cada una de les dos plantes i serà plenament accessible per a persones amb discapacitat, a més d’energèticament eficient.

Per a preservar la seguretat de treballadors i malalts, el nou edifici tindrà un accés directe i controlat amb videovigilància. A més, les habitacions estaran aïllades mitjançant compartiments per a evitar la difusió d’aerosols, disposaran de sistemes de pressió negatius, recanvis periòdics de l’aire, filtres HEPA, així com dispositius i circuits per a l’adequada eliminació de residus, entre altres requisits.

La persona ingressada estarà monitorada de manera permanent mitjançant un circuit de videovigilància i disposarà d’un sistema de comunicació interna. Quan el personal haja d’entrar en contacte directe amb el malalt, haurà d’emprar equips de protecció individual especials.

També et pot interessar

stats