La Fe rep premi al millor servei d'Urgències en els Best Spanish Hospitals Awards per segon any consecutiu

Segons el seu gerent, el guardó “s'alinea amb els objectius del pla de qualitat assistencial i de seguretat del pacient de l'hospital”

Imatge d'arxiu de les Urgències de l'Hospital la Fe de València
Imatge d'arxiu de les Urgències de l'Hospital la Fe de València / GVA

L'Hospital Universitari i Politècnic La Fe ha rebut el primer premi Best Spanish Hospitals Awards en la categoria d'Urgències, dins de la classificació d'hospital públic i d'alta tecnologia. És el segon any consecutiu que aconsegueix aquest guardó que avalua les urgències dels hospitals espanyols.

Per a l'obtenció d'aquest premi el jurat ha avaluat una sèrie d'indicadors del servei d'Urgències de l'Hospital La Fe ajustats per triatge, grups d'edat i sexe, entre altres, segons ha indicat la Generalitat en un comunicat.

També s'ha analitzat el temps mitjà d'espera entre el triatge i l'inici de l'assistència; el percentatge de visites en urgències; temps mitjà de duració de l'assistència clínica; la taxa d'urgències potencialment evitables; taxa d'urgències ingressades en hospitalització convencional i la taxa de revisites abans de les 72 hores, entre altres.

L'Hospital La Fe entra dins de la classificació d'hospital públic i d'alta tecnologia. L'objectiu dels Best Spanish Hospital Awards és premiar els millors exemples de gestió sanitària per a la millora contínua d'hospitals en l'àmbit espanyol. La gala ha reunit un total de 143 hospitals, 81 públics i 62 privats, per a valorar la seua eficiència, adequació i qualitat assistencial.

El cap del servei d'Urgències de l'Hospital La Fe, Javier Millán, ha volgut agrair i compartir el premi amb tot l'equip de persones que conformen el seu servei, prop de quatre-cents professionals. A més, ha fet extensiu el reconeixement a la resta de professionals que treballen en tots els serveis d'urgències i emergències, “pilars fonamentals del nostre sistema sanitari”.

L'Hospital La Fe és un centre amb més de cinquanta anys d'història, integrat en el departament de salut València La Fe i que compta amb una vintena de centres d'atenció primària, quatre punts d'atenció continuada i un centre d'especialitats.

La Fe és l'hospital públic de referència per als més de cinc milions d'habitants de la Comunitat Valenciana. Disposa de 1.000 llits d'aguts i crítics i destaca per la seua activitat de referència, la professionalitat de la seua plantilla, formada per prop de 7.000 treballadors i treballadores, i el seu equipament d'alta tecnologia.

El gerent de l'Hospital La Fe, José Luis Poveda, ha valorat la qualitat de l'atenció del servei d'Urgències que atén més de set-cents pacients al dia, al mateix temps que ha assenyalat que aquest guardó “s'alinea amb els objectius del pla de qualitat assistencial i de seguretat del pacient de l'Hospital La Fe”.

A més, a La Fe s'assisteixen més de tres mil pacients diàriament en consultes externes i prop de mil pacients hospitalitzats. Disposa de vint-i-una unitats de referència acreditades pel Sistema Nacional de Salut i quatre Xarxes Europees de Referència.

També et pot interessar

stats