El nou bisbe d'Oriola-Alacant fa la tradicional entrada en mula blanca

El moviment feminista i LGTBIQ+ oriolà s'ha manifestat en contra de José Ignacio Munilla pels seus comentaris masclistes, homòfobs i trànsfobs

José Ignacio Munilla, nou bisbe d'Oriola-Alacant, entra en una mula blanca a la capital del Baix Segura
José Ignacio Munilla, nou bisbe d'Oriola-Alacant, entra en una mula blanca a la capital del Baix Segura / Manuel Lorenzo (Europa Press)

José Ignacio Munilla, el nou bisbe de la diòcesi d'Oriola-Alacant, ha entrat en una mula blanca a la capital del Baix Segura. Segons el protocol, Munilla ha fet parada a Coix, on autoritats, veïns, capellans i escolanets li han donat la benvinguda amb banderes i confeti al so de la militar marxa dels infants. Tot seguit, i amb el pasdoble Xàbia, la comitiva s'ha dirigit a la parròquia de Sant Joan Baptista.

Aquest és el tercer bisbe que en aquest segle XXI entra a la ciutat d'Oriola amb una mula blanca, com Jesucrist ho va fer a Jerusalem. Segons la tradició, de marcat caràcter identitari, el nou bisbe cavalca un quilòmetre abans d'entrar a la ciutat per la porta de l'Olma. Bartola ha sigut la mula que ha tingut l'honor.

El col·lectiu feminista Sororitat Oriola i l'associació LGTBIQ+ Atrevix-te Oriola han convocat aquest dissabte una manifestació per a mostrar el seu rebuig a la benvinguda oferida a un bisbe que consideren "indecent, violent, contrari als drets humans i anticristià". La convocatòria ha comptat amb el suport del PSOE i Canviem Oriola. La confluència municipalista ha anunciat que en el pròxim plenari preguntarà quants diners ha costat l'entrada pública del bisbe al consistori.

Imatge de la manifestació convocada per a mostrar el rebuig al nou bisbe d'Oriola-Alacant
Imatge de la manifestació convocada per a mostrar el rebuig al nou bisbe d'Oriola-Alacant / Marc Gomar

Munilla és una figura polèmica pels seus comentaris en contra del feminisme i dels drets de les persones LGTBIQ+. A més, el fins ara bisbe de Sant Sebastià va parlar en la seua última entrevista de falta de voluntat política per investigar els abusos sexuals fora de l'Església. "Només l'1% dels casos es dona en l'Església, i m'escandalitza, però em crida l'atenció que no hi haja voluntat d'investigar l'altre 99%", va manifestar.

El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, ha sigut l'encarregat de celebrar la presa de possessió a la catedral del Salvador i Santa Maria de la localitat d'Oriola. A causa de les reduïdes dimensions de l'edifici, s'han instal·lat pantalles exteriors als voltants de la catedral i s'ha fet una retransmissió de l'acte en streaming.

També et pot interessar

stats