El bisbe José Ignacio Munilla es prepara per a prendre possessió a Oriola en una mula blanca

Es tracta d'una cerimònia amb cinc segles de tradició, que emula com Jesucrist va entrar a Jerusalem

José Ignacio Munilla es prepara per a entrar en Oriola pujat en d'una mula blanca / À Punt NTC

Aquest dissabte el nou bisbe de la diòcesi d'Alacant-Oriola, monsenyor José Ignacio Munilla, pren possessió del càrrec i ho farà en una cerimònia amb cinc segles de tradició que el farà entrar damunt d'una mula blanca a la ciutat d'Oriola. Tradició i identitat històrica per a un bisbe que alça polèmica pels seus comentaris homòfobs i masclistes.   

Munilla serà el tercer bisbe que en aquest segle XXI entrarà a la ciutat d'Oriola amb una mula blanca, com Jesucrist ho va fer a Jerusalem. Un privilegi que a la diòcesi d'Alacant-Oriola se celebra des de 1605, encara que el protocol actual data del segle XVIII. Bartola serà la mula que tindrà l'honor.

Segons aquesta tradició, de marcat caràcter identitari, el nou bisbe cavalca un quilòmetre abans d'entrar a la ciutat per la porta de La Olma.

Munilla ha deixat constància als seus perfils digitals que fa temps que assaja per a aquesta cerimònia. L'actual bisbe de Sant Sebastià en la seua última entrevista va parlar de falta de voluntat política per investigar els abusos sexuals fora de l'Església. “Només l’1% dels casos es dona en l’Església, i m’escandalitza, però em crida l’atenció que no hi haja voluntat d’investigar l’altre 99%”, va manifestar. 

Serà aquest dissabte l'hora de la veritat per a aquest bisbe que arriba a Oriola envoltat per la polèmica que sempre alcen els seus comentaris homòfobs i contra el feminisme.

També et pot interessar

stats