Notícies falses sobre el canvi climàtic

Que el calfament global és producte dels canvis de l'òrbita de la Terra o que els incendis de l'Amazones els va provocar un raig làser en són només alguns exemples.

La imatge falsa de Greta Thunberg amb George Soros i la real amb Al Gore
La imatge falsa de Greta Thunberg amb George Soros i la real amb Al Gore

Aquest divendres acaba la Cimera del Clima. Aquesta temàtica, la del canvi climàtic, concentra una gran quantitat de notícies falses, algunes relacionades amb teories conspiratòries, altres que posen en dubte el fenomen, i fins i tot un grup que tracta de desprestigiar algunes persones icones de la lluita contra el calfament global. És el cas d'una foto que va aparéixer en diferents canals en què es podia veure l'activista sueca Greta Thunberg amb el magnat George Soros. En realitat era un muntatge, i qui apareixia amb Greta és l'exvicepresident d'Estats Units Al Gore. 

Una altra notícia falsa que ha circulat és sobre l'origen dels incendis de l'Amazònia. Hi va haver una notícia que assenyalava que havien sigut provocats per un raig làser, amb la publicació d'una sèrie de fotografies on es veia un raig al cel. Unes instantànies que en realitat pertanyien a la caiguda d'un meteorit a Detroit, als Estats Units. Aquesta notícia va ser objecte de diferents teories conspiratòries, com ara que es tractava d'una arma que estaven dissenyant els Estats Units en secret.

Una altra notícia falsa relacionada amb el canvi climàtic ha sigut la que assegurava que la NASA havia publicat que el calfament global era conseqüència dels canvis en l’òrbita de la Terra al voltant del Sol. Una afirmació que no és certa. D'aquesta manera, es tractava d'afirmar que el calfament global no s'ha accelerat per l'acció humana, sinó que era producte d'un procés natural alié a la influència de l'ésser humà.

També et pot interessar

stats