Notícies enganyoses sobre la pigota del mico alerten l’àmbit de la ciència

Hi ha comptes de xarxes socials que difonen notícies falses per a aconseguir un increment ràpid de seguidors o per a sembrar la desconfiança i la por entre la població

Comptes de Twitter difonent notícies enganyoses / À Punt NTC

La pandèmia de notícies falses sobre la pigota del mico alerta l'àmbit de la ciència. Veus expertes denuncien aquestes mentides i demanen a la població no compartir aquests continguts en xarxes. 

Des de fa uns dies un usuari de Twitter conta com s'ha infectat de la pigota del mico per tocar el mànec d'un patinet elèctric que es disposava a comprar a un particular.  Però és totalment fals, el contagi requereix el contacte de pell amb pell, intens i llarg.

Tampoc és cert que les bambolles de la pigota siguen iguals que les provocades per algunes de les malalties associades al VIH o que la genere la vacuna de la covid: “No hi té res a veure, no té cap interacció i no té una derivació clínica en absolut” assevera Juan M. Martín Moreno, catedràtic de Medicina Preventiva de la Universitat de València.

Des de l'àmbit de la ciència es demana no compartir aquests missatges. “La imaginació és infinita, i l'estupidesa també” continua Martín Moreno. “Jo crec que en aquests casos és preferible fiar-se d’autoritats, de persones que de veritat sàpien del tema”.

Aquests missatges normalment busquen un increment ràpid de seguidors o, en els pitjors dels casos, volen sembrar desconfiança i por entre la població.

També et pot interessar

stats