Només un de cada cinc dels adolescents que han delinquit a la Comunitat Valencians són estrangers

L'ONG Save the Children alerta de la criminalització que pateixen els menors migrants.

Només un de cada cinc dels adolescents que han delinquit a la Comunitat Valencians són estrangers
Només un de cada cinc dels adolescents que han delinquit a la Comunitat Valencians són estrangers

Dels adolescents als quals se'ls han aplicat mesures per haver comés algun delicte a la Comunitat Valenciana el 2018, només el 18,2% són d'origen estranger, segons dades de Save the Children. L'ONG planteja una sèrie de recomanacions perquè les administracions públiques duguen a terme polítiques migratòries "responsables".

A més, demana que "no es criminalitze els menors migrants que no tenen referents familiars a Espanya" i advoca per tindre una "perspectiva d'infància" en les polítiques migratòries, ja que xiquets, xiquetes i adolescents van representar el 12% de les persones que van arribar de forma irregular per l'estret de Gibraltar l'any passat.

De fet, tal com mostren les xifres, la immensa majoria d'aquests joves "no han mantingut mai conductes delictives en sa vida" i "en la majoria dels casos, són ells les víctimes". Per tant, "és la nostra obligació oferir-los la millor protecció possibles i les millors condicions que siguem capaços".

Demanen un canvi de protocol

En concret, a la Comunitat Valenciana 954 xiquets i xiquetes migrants sense referents familiars es troben sota la tutela de la Generalitat, segons les últimes dades oficials a 31 de desembre de 2018, una dada que representa el 0,1% del total de menors i el 18,2% dels adolescents als quals se'ls han aplicat mesures per cometre algun delicte.

Per a l'organització també és prioritari que s'establisca un protocol d'atenció en les arribades a port per a atendre els menors i identificar els qui poden trobar-se en una situació d'especial vulnerabilitat. En aquest sentit, el procediment hauria d'anar acompanyat d'una modificació del procediment de determinació de l'edat, tal com ha recomanat les Nacions Unides.

També et pot interessar

stats