Més d’una trentena de municipis superaran els 45 graus el cap de setmana

Consulta la temperatura i la probabilitat de precipitació al teu municipi per als pròxims dies

La calor extrema arriba este cap de setmana a la Comunitat Valenciana amb el que es podria convertir en la primera onada de calor de l’any. Més de 150 municipis superaran els 40 graus durant la jornada de dissabte, i es preveu que més de trenta, fins i tot, arriben als 45 i 46 graus. 

Les localitats que assoliran les temperatures més extremes se situen fonamentalment a valls de l’interior del centre i el sud del territori: a la Costera, la Ribera Alta, la Vall d'Albaida i la Canal de Navarrés. 

Les altes temperatures, que han afectat des de mitjan setmana bona part de la península, guanyen la partida progressivament a les brises que les han estat contenint a la nostra geografia. Divendres, les comarques més occidentals fregaran els 40 graus. Dissabte, jornada en què es preveu que el mercuri toque sostre, s’activarà l’avís taronja per calor a tota la meitat sud, i només les comarques del nord s'estalviaran la calor extrema. 

Diumenge canvia notablement el panorama, ja que tornaran a dominar unes brises que deixaran els termòmetres, de nou, en valors més suaus. De fet, es preveu que diumenge cap municipi valencià supere els 38 graus de màxima. Els registres més elevats durant esta jornada tornaran a ser, igual que divendres, els municipis de l’interior.

Les mínimes seran també especialment elevades durant la nit de dissabte a diumenge, i pràcticament cap municipi baixarà dels 20 graus. Conciliar el son serà encara més complicat en vora huitanta municipis valencians, ubicats a les comarques del sud i en punts del litoral, on patiran una nit tòrrida, amb mínimes per damunt dels 15 graus. 

També et pot interessar

stats