Les nits tropicals arriben a les muntanyes de Morella, Villena o Alcoi en ple maig

Aquest diumenge la calor continuarà amb màximes que poden superar els 35 °C a l'interior i oscil·laran al voltant dels 30 °C a la costa

Temperatures màximes previstes per a aquest diumenge a la península ibèrica
Temperatures màximes previstes per a aquest diumenge a la península Ibèrica / À Punt Oratge

L'episodi de calor que ens colpeja encara no ha acabat. Aquest diumenge continuaran les altes temperatures, que es mantindran fins dimarts, quan es preveu que les temperatures tornen a valors més propis del mes de maig. L'última nit ha sigut tropical en algunes zones de la Comunitat Valenciana i cal destacar les mínimes registrades de matinada en algunes zones d'interior de muntanya.

Per exemple, a Morella, a 980 metres d'altitud, la mínima registrada aquesta nit ha sigut de 23 °C, mentre que als voltants del poble, amb una altura inferior, la mínima ha sigut de 9 °C, un valor més comú per a la nit en aquesta zona. Aquestes diferències tan marcades també han tingut lloc en altres comarques de l'interior com a l'Alcoià o a l'Alt Vinalopó, mentre que al front litoral les nits tropicals han sigut més puntuals.

Diumenge i dilluns, calor

Durant la jornada del diumenge les màximes podran superar els 35 °C a l'interior i oscil·laran al voltant dels 30 °C a la costa. En canvi, aquesta tendència s'invertirà dilluns i les temperatures al litoral pujaran més i les de l'interior ja començaran a relaxar-se.

Temperatures màximes previstes per a aquest dilluns a la península ibèrica
Temperatures màximes previstes per a aquest dilluns a la península ibèrica / À Punt Oratge

Riscos i precaucions en aquesta calor impròpia de maig

Les altes temperatures registrades aquests dies són més pròpies de l'estiu que d'aquestes dates de plena primavera. L'episodi de calor tan prematur pot afectar especialment els col·lectius més vulnerables, com ara les persones majors o amb malalties cròniques, les que treballen exposades a les altes temperatures, les dones embarassades o els menors d'edat. La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha activat el protocol informatiu per a advertir la població sobre riscos potencials i les recomanacions a seguir durant aquests dies. Així, els principals consells són evitar eixir al carrer o fer exercici físic intens durant les hores més caloroses del dia o hidratar-se bevent aigua amb freqüència, fins i tot encara que no tinguem set.

També et pot interessar

stats