Nieves Romero serà la nova degana del Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials

Romero, que ha rebut el suport unànime de les tres juntes provincials de l’entitat, és la primera dona a presidir l’organisme 

NIeves Romero serà la nova degana del Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials de la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

Nieves Romero acaba de ser designada la màxima mandatària del col·legi amb el suport unànime de les tres juntes provincials de l'entitat i arriba al càrrec amb ganes d'obrir més la professió i l'ens col·legial a la societat, especialment, a les dones.

Nieves Romero encara no ha tingut temps per a seure en el seu nou despatx, però ja té molt clars els principals objectius per al seu mandat com la nova degana del Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials de la Comunitat Valenciana: impulsar la transformació digital, la formació i la presència dels experts i expertes en enginyeria en tot el teixit industrial del nostre territori.  

La que serà la primera degana de la institució en setanta-dos anys d'història del col·legi i cent cinquanta-dos anys d'història de l'Associació d'Enginyers té clar que vol explicar-li a la societat el paper de l'enginyeria industrial. “Fer-la atractiva i aconseguir que la gent la valore” per a animar a les noves generacions a dedicar-se a aquesta professió, indica a À Punt NTC. 

En aquest sentit, la incorporació de les dones a aquesta carrera professional també és una de les metes que s’ha marcat. Actualment, el col·legi té censats 3.519 professionals, el 86% són homes (3.030) enfront de només un 14% (489) de dones. Uns números que, reconeix, estan “lluny de ser equilibrats”. Per aquest motiu, el seu equip ha iniciat un seguit de programes que busquen afavorir l'ingrés de les dones als estudis tècnics, ja que ara mateix només el 24% de l'estudiantat d'Enginyeria Industrial són dones.

A més, la nova degana reforçarà un programa d'orientació per als nous enginyers i enginyeres amb l'ajuda de companys i companyes amb més experiències que els assessoren per a adaptar-se al teixit empresarial valencià. El motiu, explica, és que el teixit empresarial de l’enginyeria és prou menut, però en eixe entorn fan moltes coses perquè tenen un perfil professional molt transversal que pot estar en moltes facetes de l'empresa. Per això, el 95% dels enginyers i enginyeres industrials estan treballant en l'actualitat, indica, però Romero encara en vol més. 

També et pot interessar

stats