Neutralitzen un grup criminal dedicat al tràfic de drogues a Teulada

L'operatiu posa fi a un grup que distribuïa droga que arribava en narcollanxes del Marroc a la Costa Blanca, i tenien els encausats contactes i ramificacions internacionals

Els agents han intervingut 42.535 euros, 795 grams de cocaïna, tres quilos de marihuana i 65 quilos d'haixix, estimant-se un valor de mig milió d'euros
Els agents han intervingut 42.535 euros, 795 grams de cocaïna, tres quilos de marihuana i 65 quilos d'haixix / CNP

Agents de la Policia Nacional i funcionaris del servei de vigilància duanera de l'Agència Tributària han detingut a Teulada tres homes i dona, de nacionalitat marroquina, entre 39 i 22 anys, que es troben implicats en el tràfic de drogues a xicoteta, mitjana i gran escala.

Se'ls imputen els delictes de tràfic de drogues i pertinença a organització criminal i totes les actuacions han passat a la disposició dels jutjats d'instrucció de guàrdia de Dénia.

Amb aquest operatiu es posa fi a un grup que distribuïa droga que arribava en narcollanxes del Marroc a la Costa Blanca. Els encausats tenien contactes i ramificacions internacionals.

L'operació es va iniciar mesos abans quan la Policia Nacional va dur a terme diverses operacions contra el tràfic de drogues en les quals se'n van neutralitzar dos entramats criminals que van revelar connexions amb una altra organització que els va conduir fins a Teulada.

Els investigats van resultar ser tres germans i el cap del grup es trobava donat d'alta com a treballador per compte propi en el sector de neteges i jardineria, però no treballava en aquest sector. El mateix ocorria amb la resta, que es dedicaven exclusivament al tràfic de drogues.

En el moment del registre domiciliari del cap de la trama, es trobava present la seua dona, que va agredir als agents tractant fins i tot de furtar l'arma a un d'ells. Els agents va poder frustrar aquesta acció i la dona va ser detinguda per un delicte d'atemptat contra agent de l'autoritat.

Droga intervinguda: 795 grams de cocaïna, tres quilos de marihuana i 65 quilos d'haixix

Durant els registres es va intervindre un vehicle. A l'interior van trobar més de mil euros i diverses dosis de cocaïna disposades per a vendre-les.

El total d'efectiu intervingut ascendeix a 42.535 euros i les quantitats d'estupefaents són notòries: 795 grams de cocaïna, tres quilograms de marihuana i 65 quilograms d'haixix, i s'estima un valor del voltant de mig milió d'euros.

Insòlit va ser un dels descobriments dels agents, ja que una de les formes de transport de droga era utilitzant un carret de la compra. Van trobar en un dels domicilis aquest carret replet de substància estupefaent.

Amb l'actuació s'acaba amb un entramat criminal de vinculació familiar, que s'ocupaven del tràfic de drogues a mitjana i gran escala principalment, però, que no dubtaven a vendre també "a la menuda".

El principal investigat usava als seus germans xicotets perquè amagaren gran quantitat de droga als seus habitatges i així evitar l'entrada a la presó en cas de ser descobert, ja que tenia diversos antecedents anteriors per tràfic de drogues.

També et pot interessar

stats