Desmantellada a la Comunitat Valenciana una banda dedicada al tràfic internacional de cocaïna

En l'operació, que s'ha dut a terme a l'Eliana i Benicàssim, s'han detingut dèsset persones i han sigut confiscats més de 820 quilograms de cocaïna

Imatges de l'operació Alianza-Colaborazione efectuada per la Policia Nacional / Policia Nacional

Agents de la Policia Nacional han desmantellat al territori valencià una de les organitzacions criminals d'origen albanés més actives que es dedica, presumptament, al tràfic internacional de cocaïna. Han sigut confiscats més de 820 quilograms de droga i han detingut dèsset persones, entre les quals es troba el líder del grup.

En les huit entrades i registres efectuats també s'han intervingut 226.500 euros en efectiu, tres dispositius de detecció d'aparells electrònics GPS, tretze vehicles i dos inhibidors, entre altres objectes.

L'operació Alianza-Colaborazione s'ha desenvolupat durant dotze mesos i tres fases d'execució. La investigació es va iniciar a principis de l'any 2023, quan els agents es van assabentar que existia una organització criminal que es dedicava al tràfic de cocaïna a gran escala i al blanqueig de capitals. En un primer moment es va identificar el líder de l'organització, que gestionava diverses empreses amb seu social a Espanya.

Operació en tres fases

En juliol de l'any passat els investigadors van interceptar a l'Eliana (Camp de Túria) dos vehicles de l'organització amb un total de cent paquets de cocaïna en l'interior. Els agents van arrestar els dos conductors, que actuaven com a missatgers entre la Comunitat Valenciana i Múrcia i feien viatges per a entregar les substàncies estupefaents a altres grups de narcotraficants.

Al setembre es va interceptar un altre vehicle del grup criminal, després que el conductor abandonara el vehicle a causa d'una persecució amb la Policia Nacional i atropellara diversos agents. En el cotxe van trobar cinquanta quilograms de cocaïna. L'actuació policial va provocar que l'organització paralitzara les activitats il·lícites com a mesura de seguretat per a dur a terme una reestructuració. 

El mes de gener, a Benicàssim (Plana Alta), els agents van fer l'alto a dos vehicles sospitosos relacionats amb l'organització, que es van fugar, posant en greu risc els usuaris de les vies, segons indica la policia. Després de la persecució, els agents van arrestar quatre membres de l'organització i van localitzar 320 quilograms de cocaïna ocults en caixes de cartó en l'interior d'un dels vehicles.

L'operació finalitza amb la completa desarticulació del grup

Durant la part final de l'operació es van dur a terme huit registres en els domicilis i llocs emprats pels membres de l'entramat en els quals van trobar 350 quilograms més de substància estupefaent així com més de 200.000 euros en efectiu. Com a mostra del nivell elevat de sofisticació de l'organització criminal desarticulada, es van intervindre diferents dispositius electrònics com avançats inhibidors de GPS i de micròfons per a evitar dispositius de seguiment i escolta.

Els detinguts van ser posats a disposició judicial i van ordenar l'ingrés en presó per a tots. A més, els investigadors també van arrestar els membres de l'organització encarregats de proporcionar la logística i infraestructura necessària per a desenvolupar l'activitat il·lícit gestionant els contractes de lloguer dels diferents immobles controlats.

L'operació ha finalitzat amb la desarticulació completa del grup i la detenció dels dèsset membres com a presumptes delictes de pertinença a organització criminal, tràfic de drogues, blanqueig de capitals i atemptat contra agents de l'autoritat.

També et pot interessar

stats