Desmantellen un laboratori de drogues sintètiques i detenen sis persones a València

L'organització criminal podria haver arribat a fabricar fins a 150.000 pastilles d'èxtasis amb la quantitat requisada

Laboratori clandestí descobert per la Policia Nacional
Estructura sota terra desoberta per la Policia Nacional / Policia Nacional

La Policia Nacional ha desmantellat a la província de València un laboratori clandestí de drogues sintètiques amb 35 quilos d’MDMA. L’operació s’ha saldat amb sis persones detingudes —quatre homes i dues dones— com a presumptes autors dels delictes de pertinença a grup criminal, tràfic de drogues i blanqueig de capitals. Integraven una organització criminal dedicada a la producció de droga sintètica a gran escala i podrien haver arribat a fabricar fins a 150.000 pastilles d'èxtasis amb la quantitat requisada.

També s'han confiscat tres quilograms de cristall, quasi dos de cocaïna, més de deu de ketamina, 328 unitats d'LSD, prop de 18 quilograms de marihuana, quatre armes de foc, més de 7.000 euros en efectiu, dos vehicles, màquines de comptar diners i equips de transmissions, segons ha informat la Policia Nacional.

La investigació es va iniciar el mes de juny, quan la brigada provincial de policia judicial de València va rebre informació que un individu s'estaria dedicant a l'elaboració de grans quantitats de drogues sintètiques. Posteriorment, es va comprovar que el principal investigat portava un elevat nivell de vida, a més de reunir-se de forma continuada amb persones vinculades, majoritàriament, al món del tràfic de drogues.

Els agents van saber que aquesta persona posseïa un laboratori clandestí destinat a la producció de drogues sintètiques a gran escala. Adquirien els precursors i les substàncies necessàries per a l'elaboració d'aquestes drogues en diferents països, principalment als Països Baixos.

Distribuïen la droga per tot Espanya, principalment a Eivissa

Els membres de l'organització comptaven amb els coneixements necessaris per a mesclar aquestes substàncies amb les quals obtenien diferents tipus de drogues sintètiques, per a la posterior distribució en diferents punts de la geografia espanyola, principalment a l'illa d'Eivissa.

El mes de novembre es va disposar un operatiu policial que va culminar amb la localització del principal investigat que va ser interceptat a València mentre conduïa un vehicle d'alta gamma. Es va dur a terme una requisa a l'interior vehicle i es va localitzar una important quantitat de pastilles d'èxtasis i una botella de gel de dutxa que contenia ketamina, motiu pel qual es va procedir a la seua detenció.

Droga enterrada i un laboratori clandestí per a ocultar-se

Com a resultat dels registres domiciliaris practicats posteriorment, es va localitzar el laboratori clandestí situat en un habitacle tancat i ocult en les proximitats d'una quadra per a cavalls de la parcel·la en la qual residia el principal sospitós.

Gràcies a la col·laboració de la Unitat de Guies Canins, es van localitzar dues caixes enterrades sota terra amb una important quantitat de droga sintètica com ara cristall, ketamina i èxtasi.

També es va localitzar una estructura dividida en quatre sales sota terra, a la qual s'accedia a través del canapè del llit d'un dels dormitoris per mitjà d'un dispositiu hidràulic i que estava destinat a ocultar-se en cas que altres organitzacions pretengueren assaltar el laboratori.

L'operació s'ha saldat amb una de les confiscacions més importants de metamfetamines en l'últim any. Després de ser posats a disposició judicial, es va decretar l'ingrés en presó provisional d'un dels detinguts.

També et pot interessar

stats