La neu, protagonista al nord de Castelló

Aquest diumenge, els forts vents i els fenòmens costaners han afectat especialment l'interior nord de Castelló i el litoral d'Alacant

Les primeres nevades de l'any arriben a la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

La neu continua cobrint el nord de la Comunitat Valenciana i deixant imatges de postal nadalenca. Castelló és la província més afectada per l'arribada de la massa d'aire fred, per la qual cosa l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) manté hui l'avís groc per nevades a l'interior nord.

Aquesta zona, juntament amb el litoral nord i sud d'Alacant, també manté el nivell taronja per forts vents i fenòmens costaners. La resta de la Comunitat Valenciana també es veu afectada, però en menor mesura, amb nivell groc.

A Castelló les nevades podrien arribar a tindre un gruix de 3 centímetres en els 800 o 1.000 metres d'altura. Coratxà, a la Pobla de Benifassà (Baix Maestrat) ha registrat la temperatura més baixa d'aquesta nit amb -3 °C i les ratxes de vent han arribat a primera hora d'aquest diumenge els 100 quilòmetres per hora (km/h). A la província d'Alacant el vent també ha arribat als 57 km/h a Oriola (Baix Segura).

Aquest dilluns la cota de neu se situarà al voltant de 1.400 metres i encara que durant el matí el vent encara bufarà fort, afluixarà de vesprada. Les màximes se situaran al voltant de 20 °C al litoral central i sud.

El temporal obliga a tallar carreteres al nord d'Espanya

També a la meitat nord de la Península s'han registrat nevades copioses que han deixat nombroses carreteres impracticables. Cantàbria, Navarra i el País Basc continuen en avís màxim per risc extrem de nevades.

A Astúries hi ha cinc carreteres tancades per possibles allaus, i a La Rioja hi ha dos ports de muntanya tancats, mentre que al Pirineu català s'ha activat l'avís taronja. Unes 700 màquines llevaneu treballen a les zones afectades.

També et pot interessar

stats