La primera nevada de la temporada emblanquina l’interior nord de Castelló

La neu ha provocat restricció de circulació a camions i obligació de l'ús de cadenes en carreteres

En la imatge, neu en una carretera d'Herbés / Ximo Ferrer / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
24 de novembre 2021 - 11:55 Actualitzat: 25 de novembre 2021 - 06:15

La neu està condicionant la circulació de camions en carreteres de l’interior nord de Castelló. Segons ha informat Emergències, la circulació de camions està restringida en l'N-232 (des de Morella fins al límit provincial), l'N-330 (des del punt quilomètric 215 fins al 274) i l’N-420 (des del límit provincial fins a l’encreuament amb l’N-330.

Així mateix, Emergències ha informat que és obligatori l'ús de cadenes en quatre carreteres comarcals: la CV-15, CV-12, CV-124 i la CV-125, ubicades als Ports.

Les màquines llevaneu actuen al Bellestar, Morella i Castellfort, i els bombers han atés algun turisme bloquejat.

El temporal ha fet baixar les temperatures i manté viu l'episodi de nevades a cotes altes, les primeres de la tardor a la Comunitat Valenciana. Les comarques de l'interior nord de Castelló i el Racó d'Ademús han registrat les primeres precipitacions en forma de neu, que han tenyit de blanc el Racó d'Ademús i bona part de l'Alt Maestrat i els Ports.

El blanc ha aparegut fins i tot on no se l'esperava, com les muntanyes més altes de l'Alcoià, el Comtat i la Marina Baixa. Nevades, en tot cas, a més de mil metres, una cota que podria baixar dels 900 metres en les pròximes hores.

L'interior de la província de Castelló està en avís groc per nevades aquest dimecres, amb previsió que la grossària supere els quatre centímetres en 24 hores, segons adverteix l'Agència Estatal de Meteorologia. En les últimes hores l'alerta s'ha estés a l'interior nord de València, on comença a nevar en comarques com els Serrans o la Foia de Bunyol.

Les precipitacions han arribat acompanyades d'una baixada generalitzada de les temperatures a tota la Comunitat Valenciana que causa una sensació de ple hivern al conjunt del territori. El mercuri ha marcat mínimes de -3,4 °C a l'observatori de Sant Joan de Penyagolosa (Alt Maestrat) o de -2,2 °C a Arroyo Cerezo (Racó d'Ademús) i Xodos (Alcalatén).

També et pot interessar

stats