Naix la Fira de l'Agricultura Ecològica, que busca digitalitzar el sector agrari valencià

Estudiants de diverses disciplines tecnològiques es donen cita per a acostar el talent jove al camp

Un grup d'estudiants participa a la primera edició de Terra ECO a Fira València / À Punt NTC

La primera Fira Mediterrània de l'Agricultura Ecològica, Terra ECO, ha obert les portes aquest dimecres al recinte de Fira València. Es tracta d’una curiosa iniciativa que, durant dues jornades, busca talent jove per al camp valencià. En concret, els participants han d'aportar noves mirades per a digitalitzar l'agricultura valenciana i traure la màxima producció amb la tecnologia al seu costat.

L'objectiu final d'aquesta activitat és modernitzar l'agricultura amb l'ajuda d'una hackató: una reunió d'estudiants, de distintes disciplines, tecnològiques i agràries, que es reuneixen per a concursar amb un plantejament de reptes que han de resoldre. Són 250 joves valencians, reunits en equips, que han de solucionar els problemes de l'ecologisme agrari valencià. 

David Bosch, coorganitzador de la hackató, ha explicat que els joves “estaran dotze hores buscant solucions, ja que no és la que nosaltres els diguem, sinó la que ells ens aporten”. Els projectes són “esquemes, amb possibles solucions, unes ulleres diferents” ha afegit Bosch.

María Rodrigo, del màster en Enginyeria Industrial, ha explicat que tenen “el repte d'apropar els productes ecològics a les persones que són consumidors potencials, a qui eixos productes no els arriben”. “Treballem mètodes per a accelerar els processos dins de les empreses”, ha contat Alejandro Martínez, estudiant de Lideratge, Emprenedoria i Innovació. Una d’aquestes idees és, per exemple, desenvolupar “una aplicació on la gent puga pujar les dades del seu camp”, com proposa Irene Martínez, estudiant de Biotecnologia.

Mar Boluda, també coorganitzadora de la hackató, ha afirmat que en aquesta cita “s’estan creant projectes molts grans, que estic segura que les empreses voldran posar en pràctica, perquè hi ha molt de nivell”.

El talent alié al camp podria salvar la rendibilitat amb la tecnologia. Amb l'objectiu de traure la màxima producció, fins a les 21:00 hores, els grups de treball funcionen a un alt ritme per a triomfar.

També et pot interessar

stats