Els municipis més turístics de la Comunitat Valenciana barren el pas als vehicles

Volen prioritzar l’aparcament de residents i els centres històrics lliures de cotxes

Un centre històric ple de cotxes / À Punt NTC

Amb l'arribada de l'estiu, els municipis turístics estan oberts de bat a bat als visitants, però cada volta més, barren el pas als vehicles perquè volen centres històrics lliures de cotxes. A les comarques del nord ja ho fan Peníscola (Baix Maestrat), Morella (Ports) o Benicàssim (Plana Alta). Unes limitacions a les quals també se sumen en temporada alta parcs naturals com ara la Serra d'Irta (Baix Maestrat).

A Peníscola, la població a l'estiu es multiplica per deu i també el parc automobilístic. Els turistes opinen que els preus de l’aparcament són molt elevats, però el veïnat del poble assegura que, si no fos per aquest mesura, molta gent aparcaria el cotxe i no el mouria en tot el mes que estan de vacances. També diuen que a partir de les 12:00 hores, quan les platges s’omplin de gent, trobar aparcament és una autèntica gimcana. 

Per això, al nucli urbà es prioritza l'aparcament dels residents, i s'habiliten megapàrquings externs per als visitants. L’intendent de la Policia Local del municipi, Antonio Morrejón, diu que intentaran posar transports llançadora per a facilitar l’accés a aquests grans pàrquings dissuasoris. 

A Benicàssim, els carrers principals estan lliures de vehicles els caps de setmana. I també a l'interior, com és el cas de Montanejos (Alt Millars) o Morella. L'alcalde d'aquest últim municipi, Bernabé Sangüesa, assenyala que a partir del 17 de juliol hi haurà taxes de dos o tres euros per dia, un cost que no considera molt elevat. Els milers de turistes que rep la capital dels Ports entenen en part la mesura, perquè pensen que el preu no és molt alt i que val la pena per a disminuir les aglomeracions. 

Al parc natural de la Serra d'Irta, unes barreres impedeixen el pas als vehicles de motor des de fa un any. Dels 22 parcs naturals que hi ha a la Comunitat Valenciana, ja són quatre els que tenen limitacions al trànsit rodat.

També et pot interessar

stats