Es multiplica per 9 el nombre de poblacions en risc extrem per coronavirus en una setmana

Actualment hi ha 34 municipis en risc extrem perquè superen els 400 casos per cada 100.000 habitants

Dades municipals coronavirus 02-07

A la Comunitat Valenciana s'han multiplicat quasi per nou les poblacions en risc extrem, el més alt segons el semàfor del Ministeri de Sanitat per coronavirus durant l’última setmana. Si divendres passat n’hi havia 4, aquest divendres són 34.

Són els municipis que presenten una incidència que supera els 250 casos per cada 100.000 habitants.

Una d’aquestes poblacions és l'Eliana, que ha triplicat la incidència acumulada durant els últims 7 dies i sobrepasa ja els 400 casos per cada 100.000 habitants.

Una incidència similar a la de Benicàssim, que ha passat dels 50 casos de fa només 7 dies als més de 400 de hui. Aquest augment es deu, principalment, als dos grans brots del cap de setmana del 19 de juny. 

Els contagis es concentren a València

Quasi la meitat del total de contagis que s’han registrat aquest divendres es produïxen a València. La concentració del virus en les aigües residuals de la ciutat s'ha multiplicat per cinc durant l'última setmana, ja s'ha detectat la presència de la variant Delta, la més preocupant.

Dades municipals coronavirus 02-07
Dades municipals coronavirus 02-07 / À Punt NTC

Després de València, les ciutats amb més casos són Elx, Alacant, Paterna i Castelló de la Plana, que superen totes el centenar de contagis.

Actualment, la meitat de municipis del País Valencià no registren cap cas de Covid-19, un 10% menys que la setmana passada. 

També et pot interessar

stats