Dos grans brots disparen la incidència de Benicàssim en 87 punts durant el cap de setmana

L’alcaldessa ha explicat que els afectats són joves d’entre setze i díhuit anys que celebraven la fi de curs

Vista aèria de la platja de Benicàssim
Vista aèria de la platja de Benicàssim / À Punt NTC

Els brots socials que afecten la població més jove s’estenen per la Comunitat Valenciana. L’última localitat a notificar-ne un ha sigut Benicàssim, a la Plana Alta, que ha registrat dos grans focus d’origen social, on les persones que s’han contagiat tenen entre setze i díhuit anys. 

Així ho ha confirmat a À Punt Notícies l’alcaldessa de la localitat, Susana Marqués, que ha explicat que es tracten d’un brot “no local” que, tot i tindre lloc a Benicàssim, ha afectat gent d’altres zones; i d’un segon focus que sí que afecta el veïnat més jove del municipi. 

Els dos brots es van produir el cap de setmana del 19 de juny, coincidint amb nombroses festes per celebrar la fi de curs dels instituts i de les universitats. 

L’augment de casos ha disparat la incidència acumulada en els últims catorze dies durant el cap de setmana. El passat dijous, la incidència de la localitat era de 49 contagis per cada 100.000 habitants, una xifra que s’ha elevat fins als 136 positius amb dades d’aquest dilluns. 

Susana Marqués ha fet una crida a la responsabilitat i a mantindre la prudència a l’hora d’establir relacions socials. “Hem de seguir amb les mesures de seguretat, a continuar duent la mascareta, per a no donar passos enrere”, ha dit. 

També et pot interessar

stats