Mor la veu de l’abella Maia, Marcelino i Vicky, el viking

La veu de l'actriu de doblatge Matilde Vilariño van marcar tota una generació, la dels anys setanta, i el seu treball interpretatiu va acompanyar la infància de molts xiquets i xiquetes 

Imatge d'arxiu d'un globus a una fira amb la reproducció de la popular abella
Imatge d'arxiu d'un globus a una fira amb la reproducció de la popular abella / Shutterstock

L'actriu de doblatge Matilde Vilariño, que va ser famosa per les seues participacions en serials radiofònics i per posar-li veu a -entre altres- a l'Abella Maia i a Vicky, el viking, ha mort aquest divendres als cent anys. 

Segons ha informat la Cadena SER, on va treballar durant dècades, l'actriu ha mort poc després de complir el segle de vida. Les veus de Matilde Vilariño van marcar a tota una generació, la dels anys setanta, i el seu treball interpretatiu va acompanyar la infància de molts xiquets i xiquetes 

L'actriu de doblatge Matilde Vilariño
L'actriu de doblatge Matilde Vilariño / Cadena Ser

Vilariño va treballar en la ràdio en la dècada dels quaranta del segle passat i, poc després, va començar en el món del doblatge, compatibilitzant totes dues professions. És especialment recordada la seua participació en el serial Matilde, Perico y Periquín, d'Eduardo Vázquez, on posava veu a aquest últim personatge com a part del planter d'actors de la Cadena SER.

L'actriu es va especialitzar en el doblatge de veus de xiquets i xiquetes com l'abella Maia, el personatge de Marcelino i el de Vicky, el viking. Va fer de tot i amb tots els registres, però en una entrevista dels noranta va lamentar veure's encasellada només en papers infantils.

També et pot interessar

stats