Mor el tinent fiscal del Tribunal Suprem, Juan Ignacio Campos, encarregat de la investigació a l'emèrit

De perfil progressista, ocupava un dels llocs més alts dins de l'escalafó d'aquesta carrera com a fiscal de sala del Tribunal Suprem des de 2005

El rei emèrit Joan Carles I en una imatge d'arxiu
El rei emèrit, Joan Carles I, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El tinent fiscal del Tribunal Suprem, Juan Ignacio Campos, encarregat de les diligències d'investigació relatives al rei emèrit, ha mort aquest dimecres.

Al juny de 2020, va assumir la coordinació de les diligències que afecten Joan Carles I. En el moment de ser designat per a aquesta comesa, la Fiscalia General va anunciar que Campos pertanyia "a la més alta categoria de la carrera fiscal" i reunia "una extraordinària qualificació i experiència".

De perfil progressista, ocupava un dels llocs més alts dins de l'escalafó d'aquesta carrera, com a fiscal de sala del Tribunal Suprem des de 2005, a més d'exercir de delegat en matèria de delictes econòmics.

Treballava com a fiscal des de 1978. Va treballar a Barcelona fins a l’any 1982, quan es va mudar a Madrid, on en 1990 va aconseguir el lloc de tinent fiscal. En 1994 va ser nomenat fiscal de la secretaria tècnica i només dos anys més tard va accedir al Suprem, on va ser un dels fiscals més joves a arribar a l'alt tribunal. A més, va ser membre fundador de la Unió Progressista de Fiscals (UPF), a la qual també va pertànyer l'actual fiscal general de l'Estat, Dolores Delgado. 

Els seus col·legues han destacat d'ell el nivell tècnic, el tarannà pròxim i l'"important sentit de l'humor”, coses que el van convertir en un dels professionals més respectats pels companys.

També et pot interessar

stats