Mor Concha García Zaera, 'la iaia del Paint' que va enlluernar internet

La família ha informat del decés de l'anciana als 92 anys

VÍDEO | Concha, l\'àvia ‘instagrammer’ que ha conquistat Disney 
Imatge d'arxiu de Concha treballant en una de les seues pintures / À Punt NTC

Concha García Zaera, alumna de la Universitat Popular de València que va conquistar internet amb les seues obres creades amb ordinador, ha mort aquest dijous amb 93 anys. La família ha difós a través del seu popular compte d'Instagram un missatge en el qual informa del decés de Concha, coneguda com la iaia del Paint. “Les seues filles i fill i netes i nets i besnet us volem agrair de cor tot l'amor que ha rebut aquests anys per tots vosaltres. Sempre estarà en els nostres cors”. Al missatge afigen una imatge de fons negre amb cors blancs sobre la qual comenten: “(Com podeu observar hem intentat estar al seu nivell amb aquests cors, però el Paint era cosa seua)”.

Concha García Zaera s'autodefinia en el seu compte de la següent forma: “Artista. Soc una senyora de 92 anys. M'agrada pintar amb el programa Paint. I sobretot estar amb la meua família i amb les meues amigues”. Va aconseguir més de 315.000 seguidors en xarxes amb les seues obres digitals, que es poden adquirir en làmines i en tote bags.

En 2019 va ser una de les persones triades per a la campanya "Vull ser com", impulsada per la Generalitat Valenciana i dirigida a crear referents femenins i demostrar que “les dones poden arribar on vulguen”. En ella s’afirmava que l'autora representa perfectament que l'edat no és excusa perquè encara que va nàixer en els anys 30, és una artista reconeguda, fins al punt que Disney va voler comptar amb ella.

També et pot interessar

stats