Montitxelvo crea la primera cooperativa d’atenció a persones majors

Aquesta iniciativa és una manera de crear ocupació al poble i permet als majors continuar vivint a sa casa

Dues persones al carrer a Montitxelvo / 'À Punt NTC'

Montitxelvo crea la primera cooperativa d'atenció a persones majors en què participen professionals i usuaris, ja que aquesta localitat de la Vall d'Albaida no disposa de residència i els veïns havien de desplaçar-se a altres localitats. La iniciativa és una manera de crear treball al poble i millorar la vida dels residents.  Xavier Vicedo Pla, president de la cooperativa Viu a ta casa, explica que “tots els interessats en el servei poden formar part de la cooperativa i, per tant, decidir”.

Açò implica generar ocupació, en donar treball a professionals del poble o de localitats pròximes. “Som del territori, som de quilòmetre zero i coneixem les famílies”, afirma Vicedo.

El projecte ha comptat amb el suport de la Federació de Municipis i Províncies per a “crear ocupació de qualitat per a persones que viuen a la comarca i, d’aquesta manera, fer front al despoblament” ha declarat la portaveu, Vanessa Belda. Al poble, veïns i veïnes s’han mostrat encantats amb la iniciativa perquè la gent major no haja d’anar-se'n a una residència i puga continuar a sa casa.

Aquesta cooperativa també donarà servei a usuaris d'altres pobles de la Vall d'Albaida i de la Safor.

També et pot interessar

stats