Ares dels Oms utilitza la realitat virtual perquè els majors perden la por a la tecnologia

El 30% dels 400 habitants d’aquest municipi dels Serrans té més de 65 anys

Una veïna d'Ares dels Oms prova la realitat virtual / À Punt NTC

Tot i que pensen que és impossible, es pot visitar una piràmide mexicana sense eixir de la comarca dels Serrans. Una trentena de veïns d'Ares dels Oms (Serrans), majors de 65 anys, han pogut viure per primera vegada una experiència de realitat virtual en una iniciativa que també els fa perdre la por a les noves tecnologies.

El 30% dels vora 400 habitants d'aquesta localitat dels Serrans té més de 65 anys. En un municipi allunyat de les ciutats, i amb una població cada vegada més envellida, les noves tecnologies són una eina molt útil. 

Amb les ulleres viuen experiències que els impacten. "M’ha fet l'efecte que estava allà a Mèxic, allà dalt del tot", explica un veí que ha provat la realitat virtual. El responsable de persones majors de la Creu Roja a València, David Jiménez, explica que “les persones poden fer viatges impossibles, com anar a la Lluna o visitar alguna piràmide d’Egipte per exemple”.

També els han fet una enquesta per a conéixer els seus hàbits amb mòbils, ordinadors i tauletes. “Es tracta d’ensenyar-los un poc, que perden la por a aquestes noves tecnologies, perquè ara per a parlar amb l’administració la necessiten sí o sí”, apunta Jiménez.

L'Ajuntament del municipi, amb Creu Roja i el centre d'innovació RuralTec, han organitzat aquesta activitat que pretén acostar les noves tecnologies a les zones rurals.

També et pot interessar

stats