Un equip d’astrònoms aficionats vigila asteroides potencialment perillosos al cel des d'Ares dels Oms

El seu treball ha quedat reconegut per l'associació d’investigadors de l’univers més prestigiosa

Telescopi a Ares dels Oms / À Punt NTC

Descobrir asteroides potencialment perillosos per al planeta Terra des d'Ares dels Oms (Serrans) és la tasca que fa un grup d'aficionats de l'Associació Valenciana d'Astronomia des del seu telescopi. Un treball pel qual acaben de rebre un reconeixement de la més que prestigiosa associació d'investigadors de l'univers.

Vicente Mas, aficionat a l’astronomia, menciona un asteroide “del qual tot el món parla: Apofis. La seua òrbita té una trajectòria clara de col·lisió”. Álvaro Fornás, astrònom aficionat de l’Associació Valenciana d’Astronomia, detalla que aquest cos celest “és molt gran, i passa prop. Podria provocar l’extinció i no sé si nosaltres sobreviuríem” afirma.

Per a evitar una possible col·lisió, voluntaris de l'Associació Valenciana d'Astronomia monitoren cada any l'òrbita de centenars d'objectes pròxims a la Terra. L’equip tracta de “detectar-los amb molta antelació i prendre mesures amb anys de previsió per desviar-los”, assegura Fornás.

Una tasca que ara serà més fàcil gràcies a una de les modernes càmeres amb què la Planetary Society ha premiat les huit millors col·laboracions internacionals. L’equip es mostra molt satisfet amb la nova adquisició. “És increïble que puga captar una pedra de huit metres a una distància de 0,1 unitats astronòmiques”, es congratula Fornás. 

Vigilants valencians del cel perquè puguem somiar les estreles, en lloc que ens facen por.

També et pot interessar

stats