Montanejos tindrà una oficina tècnica postemergència després de l'incendi

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, trasllada als alcaldes que el pròxim ple del Consell aprovarà l'inici de l'expedient per a tramitar les ajudes

El veïnat torna a les seues cases després de l'incendi de l'Alt Millars
El veïnat torna a les seues cases després de l'incendi de l'Alt Millars / Jorge Gil / Europa Press

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha anunciat aquest dimarts que la Generalitat posarà en marxa de manera “immediata” una oficina tècnica postemergències per l'incendi declarat el passat 23 de març a Vilanova de Viver (Alt Millars), que ha arrasat 4.700 hectàrees d'alt valor ecològic en un perímetre de cinquanta quilòmetres. La seu estarà ubicada a Montanejos i donarà suport tècnic als ajuntaments afectats per a posar en marxa les valoracions dels danys ocasionats pel foc.

La titular d'Interior ha detallat que, una vegada creada l'oficina, “els tècnics es desplaçaran als diferents municipis i serà la Generalitat la institució que aporte l'equip de perits”. Seran aquests tècnics els que avaluaran les infraestructures públiques i privades danyades. Bravo ha apuntat que la setmana que ve, el Consell acordarà l'inici de l'expedient per a “posar en marxa la maquinària administrativa i que els veïns puguen rebre la indemnització”.

Així mateix, ha anunciat que el Consell està preparant el pla de recuperació, tant per a la comarca de l'Alt Palància, afectada pels incendis de l'estiu passat, com per a l'Alt Millars. Aquest projecte inclourà “mesures per a reduir els efectes de la despoblació, incentivar l'activitat agrícola i mesures per a potenciar el turisme”. “Sabem com resulta de fonamental cuidar aquest entorn natural perquè continue sent reclam i rebre visitants”, ha recalcat la consellera.

Montant, la més afectada

L'incendi ha afectat un total de 4.723 hectàrees, de les quals 3.600 són de superfície forestal i la resta, 269, es corresponen a terreny no forestal. Bravo ha explicat que Montant és el municipi més afectat, perquè el foc va arribar a tot el seu perímetre i amb flames concentrades durant més temps. La consellera ha posat a la seua disposició tots els recursos dels quals disposa l'administració autonòmica amb l'objectiu de recuperar la normalitat com més prompte millor.

L'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (Avsre) és l'organisme responsable de coordinar totes les actuacions dels diferents departaments del Consell i amb altres administracions públiques per a aconseguir la tornada a la normalitat de totes les zones que s'han vist afectades per l'incendi forestal.

"S'ha gestionat la recuperació del subministrament d'aigua, la seua anàlisi de potabilitat, el subministrament elèctric i telefonia. A més, per a la tornada als municipis afectats, també s'ha atés prèviament la neteja de carreteres o les particularitats sanitàries dels diferents veïns, que van haver d'abandonar els seus municipis davant l'avanç de l'incendi", ha indicat Bravo.

També et pot interessar

stats