Mónica García presenta la candidatura al comité executiu de l'OMS

La ministra de Sanitat ha dit que l'objectiu és que Espanya tinga "un paper rellevant" en les polítiques sanitàries en l'àmbit internacional

Imatge d'arxiu de la ministra de Sanitat, Mónica García
Imatge d'arxiu de la ministra de Sanitat, Mónica García / Europa Press

La ministra de Sanitat, Mónica García, ha anunciat este dilluns la seua candidatura per a formar part del comité executiu de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) amb l'objectiu que Espanya tinga "un paper rellevant" en les polítiques sanitàries a escala internacional.

"Implicaria formar part de l'organisme que porta la governança de l'OMS. Que Espanya tinga ací un seient i que siguem capaços de definir, determinar i incidir en les polítiques mundials, pel que fa a la salut, crec que és una bona notícia per a Espanya", ha ressaltat García.

Per a García, formar part del consell executiu de l'OMS, del qual Espanya no forma part des de l'any 2005, serviria per a mirar la salut "des d'un pla més global i fer incidència política en tot el que té a veure amb els determinants socials de la salut: el canvi climàtic i la salut mental".

Segons indica l'OMS, el consell executiu està integrat per 34 membres tècnicament qualificats en l'àmbit de la salut i que són triats per a un mandat de tres anys.

Les principals funcions del consell executiu consisteixen a fer efectives les decisions i polítiques de l'Assemblea de la Salut, assessorar-la i, de manera general, facilitar el seu treball. L'Assemblea Mundial de la Salut és l'òrgan decisori suprem de l'OMS i té com a funció principal determinar les polítiques de l'organització.

També et pot interessar

stats