Moderna assegura que la dosi de reforç augmenta la protecció per a l'òmicron

De cara al futur i en vista a la velocitat de transmissió de la nova variant, l'empresa ha subratllat que contínua treballant en una vacuna específica contra l'òmicron

Un vial i una xeringa enfront d'un logotip de Moderna en una il·lustració
Un vial i una xeringa enfront d'un logotip de Moderna en una il·lustració / Dado Ruvic (Reuters)

La farmacèutica estatunidenca Moderna ha assegurat que una dosi de reforç de la seua vacuna contra la covid-19 augmenta la protecció per a la variant òmicron.

La multinacional ha donat a conéixer les dades preliminars dels estudis que han fet sobre les dosis de reforç i l'estratègia que tenen previst implementar per a combatre la nova variant del SARS-CoV-2.

Moderna ha subratllat que es tracta d'una variant del virus "preocupant per a tots" i "altament transmissible", però ha incidit en què la dosi de reforç de la seua vacuna augmenta els nivells d'anticossos neutralitzadors i en què està ja treballant en un reforç específic contra aquesta variant.

La companyia ha assegurat que, en vista a la complexitat d'aconseguir una nova vacuna, centrarà els seus esforços "a curt termini" a abordar la nova variant del virus amb el reforç de la seua vacuna original.

De cara al futur i per la velocitat de transmissió de la nova variant, l'empresa ha subratllat que continua treballant en una vacuna específica contra l'òmicron i que espera dur a terme els assajos clínics a principi d'any.

També et pot interessar