La moda de la decoració vegetal, molt popular en restaurants de València

Després de l'incendi produït en un bar de Madrid, s'ha obert un debat sobre l'adequació d'aquesta classe d'ornamentació

Decoració interior d'alguns restaurants a València, amb nombroses plantes artificials / À Punt NTC

Després de l'incendi produït el cap de setmana passat en un bar de Madrid, que es va saldar amb dos morts i deu ferits, un d'ells greu, s'ha obert un debat sobre la decoració als restaurants. El Codi Tècnic de l'Edificació, aprovat el 2006, és una normativa estatal que regula específicament les mesures de protecció contra incendis en locals com el que es va incendiar aquest cap de setmana a Madrid. Quan es demana una llicència d'activitat per a un negoci de restauració, en el projecte s'ha d'especificar, entre altres coses, les característiques tècniques dels materials de decoració, amb el pes i el volum dels elements.

Laura Yerpes, interiorista d'un estudi de València amb diversos anys d'experiència en projectes d'interiorisme, assegura que s'han d'ajuntar unes fitxes tècniques de cada material. "Els arquitectes municipals revisaran i comprovaran efectivament que cada material compleix la normativa", remarca. Yerpes ha reconegut que hi ha una tendència creixent cap a la decoració vegetal dels espais. En concret, els que fan en la seua empresa són ignífugs. "Per exemple, si tu poses plantes al sostre, et pots trobar que clar, això és com que poses un plàstic, com una traca" afirma. Per aquest motiu, "han d'estar fetes amb materials químics d'inici que ens donaran aquesta característica que protegiran de les flames".

El problema, segons la professional, arriba quan es fan canvis de decoració als locals amb una llicència prèvia i no se sol·licita la validació dels tècnics municipals.

També et pot interessar

stats