El pare del cambrer de Benidorm mort en l'incendi estudia denunciar el restaurant per negligència

Julián Robles apunta cap a la decoració com a factor clau del desenllaç fatal. Els tècnics de l'Ajuntament de Madrid mantenen una investigació i es confirma que el restaurant tenia llicència de cuina

Exterior del restaurant incendiat a Madrid
Exterior del restaurant incendiat a Madrid / Fernando Villar (Efe)

El pare del cambrer mort en l'incendi del restaurant italià de la plaça Manuel Becerra de Madrid ha confirmat que els seus advocats estan estudiant denunciar el restaurant i ha apuntat cap a la decoració del local com a factor clau del desenllaç fatal, segons ha assenyalat en declaracions a Telemadrid.

A les portes del local on es va produir l'incendi en el qual tant el seu fill com una infermera biscaïna de 42 anys van perdre la vida i dotze persones van resultar ferides, Julián Robles ha insistit que la decoració de l'establiment, que recreava elements vegetals i que podria haver contribuït com a combustible, era "perillosa".

"Molt bonic, però perillós", ha dit el pare, per a assenyalar a continuació que aquest tipus d'ornamentació hauria de ser "ignífuga" en un establiment d'aquestes característiques, més quan entre els plats que oferia estava la denominada pizza Inferno, que incloïa un flamejat.

En aquest sentit, el pare del cambrer mort, natural de Benidorm i amb una carrera musical que compaginava amb aquest treball, ha assegurat que el seu fill ja havia advertit dels riscos a través d'una cançó titulada La habitación en llamas. "Lloraréis por mi", cantava la lletra, segons ha recordat el progenitor, que ja va perdre un altre fill, ha explicat en antena.

Després del succés, des de l'equip directiu de Burro Canaglia, cadena a la qual pertanyia el local cremat, han traslladat les seues "més sinceres condolences" a les famílies afectades i han expressat els seus desitjos de "ràpida recuperació" per als ferits.

Investigació dels tècnics municipals

Per part seua, els tècnics de l'Ajuntament de Madrid mantenen una investigació, igual que la policia científica de Policia Nacional, encara que des del consistori s'ha apuntat que l'establiment sí que tenia llicència per a cuina. Encara que el 1997 va haver-hi un canvi de titularitat del restaurant, aquesta llicència es mantenia.

Així mateix, aquest dilluns el jutjat d'Instrucció número 46 de Madrid ha obert diligències prèvies d'investigació per l'incendi.

També et pot interessar

stats