Mobilitzacions a Catalunya per l'inici del juí del 'procés'

Els CDR es manifesten davant la seu de la Fiscalia en Barcelona i, diputats i treballadors enfront de les portes del Parlament.

Manifestants enfront de la Fiscalia Superior de Catalunya
Manifestants enfront de la Fiscalia Superior de Catalunya / @CDRCatOficial

Les protestes per l'inici del juí a la consulta sobiranista de l'1 d'octubre de 2017, celebrat aquest dimarts al Tribunal Suprem, se succeeixen davant les institucions catalanes. Activistes dels Comitès de Defensa de la República (CDR) es concentren des d'aproximadament les 12:00 hores enfront de la seu de la Fiscalia Superior de Catalunya, a Barcelona, mentre que unes 200 persones s'han manifestat a les portes del Parlament.

A través de Twitter, els CDR han fet una crida a acudir a aquesta concentració sorpresa a les portes de la Fiscalia, emmarcada dins de les accions que estan desplegant aquesta jornada de protesta. "Contra el juí farsa, encenguem el foc de la revolta!", han publicat en el tuit. Desenes de persones s'han trobat poc després del migdia enfront d'aquesta institució, protegida per efectius dels Mossos d'Esquadra, els quals han començat a desallotjar els manifestants que estaven asseguts a terra cap a les 13:15 hores.

Paral·lelament, desenes de diputats i treballadors del Parlament de Catalunya s'han reunit aquest dimarts a les 12:00 hores davant la cambra baixa. El vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, ha encapçalat la protesta que ha congregat representants de JxCat, Esquerra Republicana, la CUP i els comuns. Situats a les portes del Parlament amb una urna, han exhibit cartells amb els textos "Judici a la democràcia", "Jo acuse" i "L'autodeterminació no és delicte". També han corejat consignes a favor de la llibertat dels líders polítics que es troben en presó preventiva.

La policia identifica els dos responsables de projectar imatges de càrregues policials

La Policia Nacional ha identificat dos individus per projectar imatges de les càrregues policials de la consulta sobiranista a la façana del Tribunal Suprem a Madrid durant la passada nit, hores abans que s'iniciara el judici als líders del 'procés', segons han informat fonts policials.

En el vídeo projectat se succeeixen càrregues policials del passat 1 d'octubre de 2017 a Catalunya sota l'eslògan 'Spanish democracy' ('democràcia espanyola', en anglés). L'acció l'han difosa els CDR en Twitter, encara que no s'atribueixen l'autoria.

També et pot interessar

stats