Mitjans terrestres i drons treballen per a contindre l’incendi de Calles, que ha cremat 220 hectàrees

No hi ha flama, però queden zones calentes que impedeixen catalogar-lo com a estabilitzat

Bombers treballen en l'extinció de Calles, als Serrans
Bombers treballen en l'extinció de Calles, als Serrans / Servei de Bomber(e)s Forestals de la Generalitat

Mitjans terrestres i drons continuen treballant aquest dimarts a la nit per a controlar els focus actius de l'incendi declarat al municipi de Calles (Serrans), que encara no està estabilitzat i que ha cremat 220 hectàrees, el mateix perímetre que s'ha delimitat al migdia

Ara ja no hi ha flama, però queden zones calentes que impedeixen catalogar-lo com a estabilitzat. Al llarg del dia, mitjans aeris han fet vora 200 descàrregues d’aigua, que han aconseguit evitar que el foc s’active davant d'un possible canvi de l'oratge. S’esperava certa inestabilitat atmosfèrica amb tronades seques i canvis en el vent que podrien revifar el foc. 

Des del punt de comandament avançat instal·lat a Xelva, la consellera de Justícia i Interior, Gabriela Bravo, ha incidit que es manté la situació 2 del Pla Especial enfront dels incendis forestals per la complexa orografia de la zona. “Seguim tenint altes temperatures, els vents poden canviar i amb aquesta altura és més complicat. En cas que es complicara, podríem tindre grans dificultats per tractar-se d’un barranc de difícil accés”, ha explicat la consellera. 

El veïnat d’Alcotas haurà d’esperar encara que l’incendi el donen per controlat per a tornar als domicilis. La pedania la van desallotjar dilluns per la proximitat del fum. L’alcaldessa de Calles, Consuelo García, ha explicat que són deu o dotze veïns, que han tornat a altres cases particulars. 

També et pot interessar

stats