Mitjans terrestres treballen en l’extinció de l’incendi forestal de Calles

Protecció Civil ha demanat la intervenció de l’Unitat Militar d'Emergències per l’evolució del foc

Imatges de l'incendi de Calles / À Punt NTC

Mitjans terrestres continuen treballant en l'extinció forestal declarat aquest dilluns a les 16:00 hores al municipi de Calles, als Serrans. 

A causa de l’avanç de l’incendi, la Direcció General de Protecció Civil i Emergències, dependent del Ministeri de l’Interior, ha demanat l’activació de la Unitat Militar d’Emergències. Així mateix, informen que mitjans extraordinaris de Protecció Civil ja s’han mobilitzat cap a l’incendi. 

A partir de les 22:30 hores, ha començat la reunió de coordinació de tots els mitjans mobilitzats.

Fonts del Consorci Provincial de Bombers asseguren s'ha donat l'avís de l'incendi des de la planta de compostatge de Xelva. El lloc de comandament avançat, ubicat al parc de bombers voluntaris de Calles, ha ordenat a les 20:00 hores l’evacuació de la pedania d’Alcotas. 

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat ha establit la situació 2 del Pla Especial enfront dels incendis forestals, per la possible afectació greu sobre la població o béns de naturalesa no forestal. A més, exigeix l’adopció immediata de mesures de protecció i contempla la incorporació de mitjans extraordinaris.  

Josep Maria Àngel: “La climatologia de la nit és la nostra gran aliada”

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, Josep Maria Àngel, ha explicat a l’informatiu nit d’À Punt NTC que la climatologia de la nit, amb una gran càrrega d’humitat, és la gran aliada per a l’extinció del foc. 

Àngel ha confirmat que els mitjans terrestres continuaran treballant durant tota la nit, amb l’ajuda d’un dron que permetrà localitzar els punts calents del foc, i ja a primera hora de dimarts tornaran a incorporar-se els mitjans aeris. 

També et pot interessar

stats