Els MIR demanen la intermediació de Compromís i Unides Podem

Plantegen noves mobilitzacions si aquesta setmana no veuen canvis.

Roda de premsa del col·lectiu de metges residents
Roda de premsa del col·lectiu de metges residents / À Punt NTC.

El col·lectiu de Metges Interns Residents (MIR) de la Comunitat Valenciana, que es troba en vaga des de fa 64 dies, ha demanat aquest dimarts la intermediació de Compromís i d'Unides Podem en el conflicte.

En roda de premsa, Ana Rosa Álvarez, membre del comité de vaga, ha dit que la voluntat negociadora de la Conselleria de Sanitat Universal és “molt dubtosa” i ha avançat que es mobilitzaran de nou si no veuen avanços aquesta setmana.

La tercera reunió entre la Conselleria de Sanitat Universal i els MIR va acabar ara fa una setmana sense un acord per a desconvocar una vaga que va començar el 21 de juliol passat. Les dues parts no van arribar a una entesa sobre el document que va lliurar la Conselleria de Sanitat Universal per a aconseguir una entesa.

El departament que dirigeix Ana Barceló va traslladar al comité de vaga un text en què es recollia el 70% de les reivindicacions dels MIR, que ja s’estaven complint, a més d’altres que s’elevarien al fòrum autonòmic i al Ministeri de Sanitat perquè són de competència estatal.

Els MIR han assegurat aquest dimarts que és “totalment fals” que el 70% de les peticions estiguen cobertes. Així mateix, indiquen no reconeixen el Fòrum Autonòmic com a interlocutor. La Conselleria de Sanitat Universal manté que els residents no volen arribar a acords.

Sanitat Universal explica que s’ha compromés a traslladar al Fòrum Autonòmic les propostes de garantir espais de descans dignes durant les guàrdies així com la d’establir cinc guàrdies obligatòries al mes, com a màxim, en qualsevol programa formatiu sense sobrepassar voluntàriament les set guàrdies mensuals.

Altres peticions dels MIR que la conselleria traslladarà serà que hi haja com a màxim un diumenge i un dissabte per cada set guàrdies; la creació d’un òrgan supervisor de les condicions de treball dels MIR, l’abonament de dietes en les guàrdies d’atenció primària com la resta de personal; un dia lliure addicional després de la guàrdia de diumenge i festius així com una hora de reducció de jornada per a la conciliació de la vida familiar.

També et pot interessar

stats