El Ministeri de Sanitat esperarà a l’informe de l’EMA per a administrar les vacunes de Janssen

Darias ha assegurat que es manté la previsió de vacunar el 70% de la població a l’agost a pesar dels darrers canvis. 

La ministra de Sanitat, Carolina Daria, en la roda de premsa després del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut
La ministra de Sanitat, Carolina Darias, en la roda de premsa després del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut / Kiko Huesca (Efe)

El Ministeri de Sanitat esperarà l’informe de l’Agència Europea de Medicaments sobre la seguretat de les vacunes desenvolupades per la companyia Janssen abans d’administrar-les. 

Així ho ha assegurat la ministra Carolina Darias en la roda de premsa posterior al Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, en una jornada en què han arribat les primeres dosis d’aquesta farmacèutica, un total de 146.000, que es troben depositades en un magatzem central. “Tan prompte com l’EMA assegure que la vacunació amb Janssen és favorable, posarem a disposició de les comunitats autònomes les dosis corresponents”, ha apuntat.

Darias ha recordat que aquestes dosis s’administraran a les persones d’entre 70 i 79 anys, mentre que es mantindrà la inoculació d’AstraZeneca als majors de seixanta anys. D’aquesta manera, es podrà complir, ha dit, la prioritat del govern espanyol de protegir a tota la població més vulnerable. 

A pesar dels darrers canvis en els criteris de vacunació i de la paralització temporal en l’administració de les vacunes tant d’AstraZeneca com de Janssen, la titular de Sanitat ha insistit que l’executiu manté la previsió de vacunar el 70% de la població a finals de l’estiu. A més, ha afegit que aquest objectiu es reforça amb l’arribada de cinquanta milions de dosis de la seua vacuna contra el coronavirus a la Unió Europea, que ha anunciat aquest dimecres la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen. 

El certificat digital de vacunació, més a prop

Un altre dels assumptes que han abordat el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes és la posada en marxa del certificat digital de vacunació, que, segons ha afirmat Darias, facilitarà la mobilitat pel territori espanyol i permetrà reprendre l’activitat econòmica “si la situació epidemiològica ho permet”. El certificat, del qual es donaran més detalls aquest dijous, inclourà dades com si la persona s’ha vacunat, si ha passat o no la malaltia o si se li ha realitzat alguna prova d’infecció activa.

També et pot interessar

stats