El Ministeri i la Conselleria es reuniran per a 'encaixar' els projectes del tren de la costa

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, assegura que hi ha una “voluntat decidida i compartida” de fer realitat el projecte

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, en una imatge d'arxiu
La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, en una imatge d'arxiu / Rober Solsona (Europa Press)

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha assegurat que s'asseuran amb la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat per a "encaixar" els projectes de totes dues administracions respecte al tren de la costa.

Així ho ha indicat en declaracions als mitjans a València, on ha assenyalat que el govern espanyol està centrat en el primer tram d'aquest vial, mentre que la Generalitat ha presentat una idea per al segon (el tramvia entre Gandia i Dénia).

"Ens asseurem amb la Conselleria per a encaixar aquests projectes i portar a terme l'actuació", ha afirmat. Posteriorment, en un altre acte a València, la ministra ha insistit que totes dues administracions han d'"asseure's i mirar com lligar aquesta compatibilitat".

Raquel Sánchez ha remarcat que allò "que més importa" és que les dues administracions estan "treballant a favor d'un projecte, que és el tren de la costa", i "hi ha una voluntat decidida i compartida" d'ambdues, de “fer realitat aquest projecte".

De fet, ha recordat que estan en marxa les obres en el primer tram del tren de la costa, el que uneix Cullera i Gandia, i que s'ha prioritzat aquest traçat per presentar "menys complexitat" des del punt de vista ambiental.

Qüestionada sobre els anys que s’espera aquesta infraestructura i sobre si pot avançar alguna data del projecte o del primer tram, Sánchez ha evitat comprometre's a cap data, davant de les "complexitats ambientals" –està pendent d'avaluació ambiental– i per a no "generar expectatives i després frustracions". "Podem mirar al passat o al futur, nosaltres estem mirant al futur", ha sentenciat. 

D’altra banda, la consellera de Política Territorial, Rebeca Torró, ha assenyalat que la Generalitat està "liderant" el projecte del tramvia i que es presentarà als agents econòmics de la zona aquest mes. "És un projecte participatiu amb ells per a donar una solució a una demanda que venia allargant-se en el temps", ha assenyalat.

També et pot interessar

stats