La Generalitat projecta una connexió ferroviària entre Gandia i Dénia

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España,  anuncia que el projecte es presentarà a la societat civil en les pròximes setmanes

Imatge de l'estació del Tram a Dénia
Imatge de l'estació del Tram a Dénia

La Generalitat té molt avançat el projecte d’una connexió ferroviària entre Dénia i Gandia. Així ho ha anunciat aquest dijous el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, qui ha dit que el projecte es presentarà a la societat civil en les pròximes setmanes.

España ha dit que aquesta connexió és una demanda dels milers de ciutadans d’aquestes comarques des de fa molts anys i que no ha sigut complida per cap administració durant molt de temps.

En declaracions a À Punt, el conseller ha assenyalat que seria un tren-tram i que el Consell buscaria finançament europeu per a dur-lo a terme.

“La Generalitat és conscient de les dificultats del projecte perquè passa per zones naturals que cal protegir però també és conscient de la necessitat de realitzar la connexió ferroviària i donar eixida a les necessitats i demandes d’aquestes comarques i de tota la Comunitat Valenciana”, ha expressat.

En aquest punt, el conseller ha anunciat que el projecte que en les pròximes setmanes “es farà la  presentació a la societat civil de la proposta de la Generalitat, que és una proposta seriosa i viable”.

El BOE va publicar el 8 de juliol de 2016 l'aprovació provisional de l'Estudi informatiu de la línia ferroviària València-Alacant, més coneguda com Tren de la Costa, i iniciava el corresponent procés d'informació pública i audiència. A febrer de 2020, després d'obrir un nou període d'exposició pública de l'estudi informatiu, va rebre més de mig miler d'al·legacions, en concret 516 per al tram Dénia-Gandia. 

L'anunci l'ha fet el conseller en resposta a les declaracions del president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón. Este, en el fòrum de debat 'Compartir Marina Alta 2022', s'ha compromés aquest matí a impulsar i desenvolupar un estudi de viabiliat per a l'execució del tramvia entre Dénia i Gandia. La Generalitat ha recordat que esta actuació només pot ser executada pel Consell perquè afecta dos províncies. 

Arcadi España, en el seu anunci, no ha donat terminis per a l'execució del projecte de tramvia, per les característiques del recorregut que, entre d'altres, compta amb un entorn natural protegit amb un alt valor natural i de biodiversitat, com és el Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva. 

 

També et pot interessar

stats